Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání podkladu pro lepení břidlice

Od: haris odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jelikož byla břidlice na podezdívce již odfouklá, sundal jsem jí, očistil a je připravena k opětovnému přilepení. Podklad není moc rovný, někde kouká kus kamene, jinde je menší prohlubeň atd. Postačí na místa, kde je např. prohlubeň dát více lepidla a tím jí vyrovnat (nerovnosti vyrovnávat lepidlem) nebo se musí postupovat jinak?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Pokud je ten podklad nezvětralý (nedrolí se), mělo by na vyrovnání lepidlo stačit (o jaké vrstvě se bavíme?) - hlavně by neměla obkladová břidlice bodově přímo dosedat na kámen zdiva.

Pokud se ale podklad drolí, bude lepší omítku oklepat (´vyšťourat´ i z části ze spár zdiva) a zeď znovu naomítat jádrovou.

hodnocení

0x

Jak správně radí kolega, je nutno sdělit jak velké prohlubě a plocha je křivá. Vše co nedrží musí dolů!

haris
hodnocení

Zase tak velké ty prohlubně podle mě nejsou. Osekával jsem majzlíkem staré lepidlo a někde jsem odsekl víc a někde míň - dejme tomu může být rozdíl někde okolo 2 cm, rovina to není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]