Nejste přihlášen/a.
Prosím o třeba i "babskou" radu co mám dělat proti slimákům. Žerou a žerou!
Ráno a navečer jsem s nožem obešla zahradu. Je zajímavé, že co jsem přeřízla, ráno už nebylo. Někdo měl dobrou večeři. Chemie bych se bála, všude se pohybují kočky a my jsme občas měli na zahradě i lišku a jezevce. O kunách a ostatních zvířatech nemluvě. Nejen jed, ale i vyschlé mrtvolky slimáků jsou jedovaté! Největší množírnu jsem objevila v kompostu.
Ale svině nezničitelné to jsou! To zase jo!
babčo. Na mrtvých slimácích si pochutnají jejich kolegové. Takže když dáváš např. Vanisch, tak jeden po něm chcípne a ti, co sežerou tuhle chcíplotinu pojdou taky. Já jsem Vanisch dávala - měla jsem obrovskou zahradu. Nikdy se mi nestalo, že by si toho kočka nebo pes všimli, ale tím nechci říct, že jiný pes to nesežere. I z tohodle důvodu je fajn dát granule na záhonek třeba pod kus prkna. Slimáci se k tomu dostanou, ale pes ne.
Lógr z kafe - a posypat záhonky - nebo lépe, okolo nich... A nebo Ferramol ( diskont-zahradkar.cz/... ).
Snad asi jediný zaručení účinný prostředek je : Vanish, modré granulky Pozor, na domácí uzvířa, včetně psů a kočet, prý to žerou - naše psi a kočky se toho nikdy ani nedotkli. V každém případě, pokud máte větší zahrádku - jedna dávka nestačí , musíte to opakovat, slimaci lezou a lezou a navíc, ti malí dorostou a vylezou. Třeba sypat a sypat a uvidíte, že nad nimi zvítězíte. Loni jsem sypal a sypal, letos mám pokoj - holt každá obrana něco stojí... nějaký logr a pod. bych nechal u ledu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.