Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z nemovitosti - provedení platby

Od: nimha® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

fin. úřad mi konečně zaslal složenku pro zaplacení daně z nemovitosti, nicméně není, jako loni, taková ta zeleno bílá "daňařská" složenka, ale klasická poštovní "A" poukázka. Jelikož mám 3 - byt, chata + byt rodičů (kteří jsou aktuálně na chatě a budu to platit za ně), platil bych nějakých 60 Kč za pošt. poplatky.

Nevíte, jestli se to dá zaplatit přímo na FÚ (ovšem bez nějakýho ručního přepisování, to mi za to nestojí)? Loni jsem to tam platil na pokladně FÚ, bez poplatků, to ovšem to byly ty jejich "daňařské" složenky.

Aktuálně nemám e-banking, takže tento způsob není pro mě možný.

Předem díky za vaše rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

levanda*
hodnocení

4x

Zdravím, daň lze platit přímo na pokladně FÚ, stačí jen nahlásit jméno a rodné číslo poplatníka. Během chviličky bylo hotovo.

hodnocení

4x

Určitě lze ZDARMA uhradit daň na pobočce (jakékoliv) finančního úřadu.

ferda60*
hodnocení

1x

Ne ne, vloni už určitě byly složenky s poplatkem, jako ty letošní.

ben®

Dobrý den, tak jsem se díval a poslední "zelená" je z roku 2010, tak ono to utíká. Jinak termín pro zaplacení je konec května, ale to asi víte (a možno i v pokladně FÚ). Zdravím!

jabraka*
hodnocení

0x

Místo složenkou,kde si pošta za platbu účtuje asi 80 Kč,lze úhradu provést platebním příkazem z účtu.Ale jak píše Milan,je možno zaplatit v hotovosti na finančním úřadě.Pro řadu lidí je tento postup ,hlavně kvůli větší vzdálenosti,nedostupný.

JABRAKA

hodnocení

Tak děkuji všem za info. *palec*

Zítra ráno tam zajdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]