Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Že by ucpaný odpad?

Od: nestastna odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, bydlím v panelákovém domě v 6.patře ze sedmi. Jednoho dne jsem odjela na služební cestu a po jejím návratu si všimla, že voda v toaletě je velmi špinavá...již to trvá 14 dní - po spláchnutí toalety je vše v pořádku, během pár minut se do toalety začne "nasouvat" špinavá voda. Toaleta splachuje normálně (nejeví se ucpaně), přesto jsem raději použila prostředky na ucpané odpady (Fredy atd), bohužel bez výsledku. Ještě napíšu, že mám závěsné wc, cca 4 roky staré (koupelna po kompletní rekonstrukci). Nevíte, čím to může být? Již to trvá docela dlouho a spíše se to zhoršuje. Děkuji za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den je velice nepravděpodobné že by byl ucpaný odpad protože jak píšete při spláchnutí vše odtéká.Možná máte špatně provedené vyspádování a nopojení jiných zařizovacích předmětů kde se část vody vratí do WC.

nestastna
hodnocení

Děkuji za radu...ale nepřijde mi to pravděpodobné, 4 roky, co v bytě bydlím, se problém nevyskytl a k žádné změně v mém bytě nedošlo...stalo se to "z hodiny na hodinu".

Voda co se vrací je černá a zapáchá?

nestastna
hodnocení

Má spíše hnědou barvu a nezapáchá vůbec...

hodnocení

0x

Tak to bude záhada hnědá (rezatá) voda je spíše v nádržce splachování ale to píšete že při spláchnutí teče čistá.

nestastna
hodnocení

Ano, přesně tak - když se spláchne - voda je absolutně čistá...doopravdy je to záhada, ovšem již 14 dní trvající a dosti mě obtěžující :-/

olaf71*
hodnocení

0x

kdyby bylo potrubí ucpané, tak žádný Fredy neuvolní ucpané odpadní potrubí od WC. jedině mechanicky. ten je použitelný tak na vany,umyvadla a dřezy a to jen někdy

ferda60*
hodnocení

0x

Zkusil bych to "jezírko" pročistit i v místech, kam není vidět, tedy nalít do něj cca 1dcl přípravku Savo a nechat působit minimálně několik hodin ale lépe i několik dnů (např. víkendová nepřítomnost v bytě) a třeba proces několikrát zopakovat.

Nezdá se pravděpodobné, že by něco teklo ze stoupačky, když máte nad sebou jen jedno patro, tak často tam jistě voda neodtéká.

janinaslunko
hodnocení

0x

Dobry den,prosim muzete mi poradit...Jsem nestastna,nejspis ucpany odpad,nebo nevim...Kdekoliv ted pustim vodu,at u myti nadobi,nebo prani pracky,nejspise splachnuti WC,Pusteni vody do vany,tak co je nejhorsi voda se mi vraci ven,tak ze mam celou koupelnu,zachod pod vodou...Voda mi vyteka ze skrinky pod vanou,nevim mozna vyteka ikdyz splachne soused nad nami,mame jen tedy dvoupodlazni barak..Prosim poradte mi co mam delat.Co s tim,zvladneme to nejak sve pomoci?A cim to jen muze byti?Dekuji moc za odpoved.Je to horsi a horsi,dekuji vsem za rady..,

hop®

Janino, asi máte pravdu, ucpaný odpad. Ale jde o to kde je ucpaný, kudy teče z odpadních trubek "ven", pokud si chcete poradit svépomocí, budete muset trošku "vystopovat" některé podrobnosti. Pokud je ucpaná stoupačka (teče to i když spláchne soiused), měl by to řešit majitel domu.

martin*
hodnocení

0x

Už jste to nějak vyřešili? mám ten samý problém... splachuje se čistou vodou, ale přes noc je najednou v míse rezatá / hnědá voda... wc je v prostředním patře RD, vše odtéká normálně

Nejspíš vysoký obsah železa ve vodě. Ve sklenici se taky zbarví?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]