Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění domu je povinné?

Od: kasandra70* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda je povinné mít pojištění dům nebo se pojištění může zrušit a žádné jiné nezakládat?Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

pojištěný dům nemám jedu na svoje riziko, kdo mě domutí k pojištění? pojišťovák? toho bych shodil ze schodů, jsou to všechno unterwasermani, platit pojištění to oni chcou a jak přijde na pojitnou událost tak se vykrucujou jak můžou

fribble*

Mám trochu jiný názor - nejsem dost bohatý, abych mohl nepojištěný dům postavit znovu nebo dělat nějakou velkou opravu. Ale pravda je, že pojištění není povinné (jen si to dávají do podmínek banky při půjčce nebo hypotéce).

kasandra70*
hodnocení

prosím ještě o dotaz, když máme tedy hypotéku, tak musíme mít pojištění nebo ne? děkuji

Pokud vím, tak ano...a provádí se vinkulace na pojišťovnu.

Pojištění domu, který je jako protihodnota hypotéky musíte mít pojištěn. Je to podmínka u poskytování hypotéky. Případné pojistné plnění je vinkuováno ve prospěch banky, která hypotéku poskytla. Po splacení hypotéky není pojištění povinné.

ivik*
hodnocení

2x

To je pravda. my bychom byli bývali za dům po rodičích v Krkonoších platili až 4500 ročně a když to pojiš´továk počítal, zahrnul tam nějaké nesmysly jako zemětřesení a pod.Zemětřesení to je pak ale pro peněženku a jak píšete, když se pak něco stane, nedostanete nic.Dům tam stojí a je nepojištěný 50 let a spočítejte si, co bychom jim nacpali peněz.

sebod*

před třiceti lety jsme koupili domeček na hypoteku. Dávali jsme ho postupně do kupy, peněz bylo poskromnu. Tak jsem si řekla, že přestanu platit pojištění za dům - každá kačka dobrá, žeano ;). Ale ze spořitelny mě vyvedli z omylu a musela jsem dům znovu pojistit. To si pište, že jsem v duchu spořitelně pěkně vynadala... Do měsíce nám ten domek shořel, nezůstalo shola nic (když nepočítám ohořelé zdivo). A jen díky plnění od pojišťovny jsme mohli začít stavět nanovo *modla*.

Je třeba si uvědomit zásadní věc: jsou pojistky dobré pro klienta nebo naopak pro pojišťovnu. A podle toho si tu pojistku udělat. Přesně: proč platit za zemětřesení, pád letadla (když nademnou přeletí leda tak vrabčák), potopu (když mám barák na kopci) a podobné nesmysly. Holé základní pojištění není tak drahé. To ty všechny "serepetičky" navíc jej zbytečně zdražují.

karlap
hodnocení

0x

Já mám pojištění domácnosti (od Slavie, super), protože bydlím v bytě a už jednou se nám podařilo vytopit sousedy. Ne naši vinou, ale kvůli tomu, že nám na záchod dali špatné hadičky (byl to asi třetí případ v bloku), takže platit jsme tehdy naštěstí nic nemuseli, každopádně doporučuju to nepodceňovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]