Nejste přihlášen/a.
Slyšel jsem že izolace plochych střech pokladkou asfaltovými pasy se ma provadět
do kříže.Připada mi nelogicke davat druhou vrstvu ve směru toku vody!Mam šikmou
střechu převyšeni asi 1m.Při narušení spoje voda zateče pod pas.
Ono to chce taky přemýšle a nevěřit kde čemu!
Pkd byse 1. vrstva dával napříč a druhá po "vrstevnici" a ještě od shora,tak se to co píšete stát může-ale podívejte jak jsou kladeny tašky-ty nejsou ve 4 či 5 pruzích a nezatéká pod ně,protože jsou kladeny od okraje střechy ke hřebeni a ne od hřebene dolů!Zrovna tak ta IPA.Ale pkd použijete ipu tak první vrstvu po vrstevnici od kraje k vršku a druhou poté napříč!
Ještě doplnění-v dnešní době ipu na střechu no nevím,já bych ji nechtěl,přijdou mi že jsou lepší,kvalitnější materiály!
diesel jde videt ze jste nikdy asfaltove pasy nenatavoval ,je celkem jedno jakym smerem ji lepim ,pokud to natavim jak se ma tak mi tam nezatece,u asfaltovych pasu byva montazni navod staci se do jednoho podivat viz internet
mili já se ani nedivím .. ještě že netvrdí, že když jsou dráty s elektrikou z kopce, tak se špatně posunuje elektrický obvod, a v horních patrech jsou výpadky.
Je snad logické, že když stavím asfalt do jedné plochy tak hold je to jedná kvalitní asfaltová plocha. A pokud tak udělám díru, je jedno zda je pás rovně, křivo, svisle nebo vodorovně .. prostě do něj poteče ...
doplněno 05.06.13 19:29:položit asfalt papír .. na to není snad potřeba ani zkušenosti, jen mít "filipa", tedy jako trochu rozumu a samozřejmě hořák. Tady opravdu není co zkazit, pokud si nepodpálíte barák. Jediné co se může nepovest, je že tam poteče a pak stačí příslušné čtverce znovu přetavit a popřípadě ustřihnout další kousek, prohřát a nalepit.
Jen si nepodpalte barák nebo nespadněte ze střechy, ... jinak snad nic nehrozí ... mazimálně si nezapomeňte vzít něco na pití, abyste z toho horka nebyl dehydrovaný ... p.s. slivovici a jiné tvrdé ( ani měkké ) taky ne, abyste pak neupadl ...
.
hlavně ať se Vám to povede
Tohle se říkávalo u plochých střech. Držte se pravidla po vodě , nedávat spojku na spojku a zařezávat rohy a nejlépe sežeňte někoho kdo to umí , bez praxe to prostě nedáte!. Pro klid duše si pak nechte udělat jiskrovou zkoušku. Každopádně jsou už dnes lepší materiály, ikdyž dnešní plastomery a elastomery jsou už někde jinde než pokusování inženýrů na střechách paneláků v dobách socreálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.