Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtah pro digestoř a wc

Od: rban odpovědí: 3 změna:

Na půdě mám připravený otvor pro odtah digestoře na který bych chtěl ještě napojit ventilátor z vedlejšího wc. Z kuchyně projedu jen skrz strop a napojim se na připravenou trubku. Je možné na tuto trubku nasadit rozdvojku T a připojit i trubku od ventiĺtoru z wc? Vzdálenost wc od vývodu ven je 4m. Pokud budu míd dostatečně silný ventilátor, nebude problém s tím že by mi na wc šel zápach z digestoře a naopak? Zpětné klapky samozřejmě dám na oba přivody ale když bude puštená digestoř i ventilátor současně?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je půda neobyvatelná,můžeš ukončit potrubí obloukem na půdě a případný kondenzát nechat odkapávat do nádobky.Není potřeba dělat vzduchotechniku přes celou půdu a vývod ven.

mirane
hodnocení

0x

Já to taky tak mám a nic mi nikde nesmrdí. Trochu funguje i komínový efekt, takže odtah funguje i bez ventilátoru..

fribble*
hodnocení

0x

Pokud budou na přívodech zpětné klapky, nemělo by se stát, že zápach z WC půjde do kuchyně a naopak. Ale pokud by výkon ventilátorů byl hodně rozdílný, mohlo by to zavřít klapku na slabším přívodu a ten by neodsával. Ale při použití běžného odsávání to nehrozí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]