Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení v domě a voda asi velký problém

Od: lucius* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, koupil jsem dům 1990 charakteru v kterém jsem nechal vyměnit celé topení a vodu. Topení a vodu jsem nechal zazdít do zdi, respektive trubky jsou zabetonovány. Při koupi domu byla na vodu ze studny použita nautila, tu jsem nechal vyměnit za vodárnu. Oba typy zdrojů vody se cca po 30 minutách spouštěly (pokles tlaku vody).

Vyměněn je i přívod vody od studny do vodárny, zde chyba není. Tedy problém je někde za vodárnou.

Dům má dvě patra, nikde není patrné, že by někde unikala voda. Tedy na stropě v prvním patře není nikde flek z druhého. Výměna má za sebou již 5 měsíců a pořád se vodárna pouští co 30 minut.

Můj dotaz je, co by to mohlo být, protože jak nautila tak vodárna dělají to samé. Mezi druhým a první patrem ve stropě není nikde vidět flek od vody. Začíná mě to pěkně děsit, mám rozebrat celé spodní patro jestli někde neuniká voda v podlaze?

Nějaký nápad?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Je v pořádku zpětná klapka, aby se voda nevracela do studny?

repkin*

Nebo nepropouští záchod, popř. ventil u kotle?

lucius*
záchod 100 procentne ne, jak poznám kotel?
lucius*
zpětná klapka je ve studni? pokud ano tak je také nová

trdlos
hodnocení

0x

Vetsina vodaren ma i svoji zpetnou klapku ktera drzi vodu.

Mam al-ko automat a ma klapku. U nizsich modelu se to musi dokoupit

trdlos

Delalo me to taky a pak jsem zjistil, ze me mirne kapala voda u napojeni na vodarnu.Stacilo utahnout.

Jinak po 30minutach je dost dlouha doba...musi to byt nepatrny unik.

hodnocení

0x

Odpojte vodárnu na výtlaku a skontrolujte všechny výtoky vody zda jsou uzavřené ,část potrubí natlakujte a sledujte pokles tlkuu na instalovaném manometru,tak zjistíte zda je to před a nebo za črpadlem.Tipuji že jeto na části nad pumpou,v případě že by byl problém na sání by čerpadlo nenasálo vodu ze studny.Někde na výtlaku máte malou netěsnost mohl by tobýt i plnící ventil na wc třeba.Zkuste všechny spotřebiče zastavit na roháčkách pokud je máte instalované.

shrec
hodnocení

0x

má též ponorku nautilu napojenou na domácí vodárnu tj. zásobník vody,je tu nutnost jednou za čas kompresorem dofouknout ne moc asi na 4atm a je na sezonu pokoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]