Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní dlažba

Od: nicous odpovědí: 6 změna:

Zdravím, prosím poradíte do čeho usadit vymývanou dlažbu (formát 40x40cm) když mám podklad z betonového recyklátu který je samozřejmě uvibrovaný. Potřebuju udělat chodníček ale nemůžu dělat obrubníky. Mám dlažbu podlepit flexi lepidlem nebo bude stačit položit na vrstvičku písku popř jemného štěrku? Nebo mě napadlo udělat obrubníky stejné tloušťky jako bude dlažba a přilepit jen je. Každopádně betonovat obrubníky do země nelze.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

0x

Možná by šlo použít jezirka-zahrada.cz/... a pak položit dlažbu jen do písku kvůli vyrovnání.

olaf71*
hodnocení

0x

přilepit lepidlem do vibrovaného podkladu? kdyby to bylo lepení na betonovou desku, tak určitě. prostě podsypat drtí frakce 0-4, srovnat a položit. dosypat okraj hlínou a osadit trávou, která po zakořenění zatáhne okraje

nicous
hodnocení

Ty nevyditelné obrubníky vypadají zajímavě...

Poku bych teda dlažbu uložil na dřt nebude pak bez obrubníku nějak ujíždět? Oklo chodníku nebude trávník ale chci dát kǎčírek nebo néjaký štěrk - parkovací stání

olaf71*

pokud bude okolí jen pochozí, tak se nic nestane. jestli tam kolem jede auto, tak vymačká kraje a tam asi nepomůžou ani ty jako obrubníky

nicous
hodnocení

Asi metr od chodníčku budu občas parkovat auto. Nebylo by teda lepší uložit dlaždice na vrstvu lepidla?

hodnocení

0x

Já ukládám dlaždice do prosívky z kamenolomu tady poblíž, mám vyzkoušeno, že je to na dláždění nejlepší materiál. Nevím o jaký betonový recyklát jde, jak má velkou frakci, ale myslím si, že k tomu dlaždice přilepit nepůjdou. Leda byste nad recyklát dal ještě vrstvu betonu. Obrubníky nejsou potřeba, dal bych okolo třeba jednu řadu zatravňovací betonové dlažby, tou proroste tráva a ani se to nehne. Btw. i na parkování je asi lepší zatravňovací dlažba než kačírek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]