Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístup ke stavení parcele

Od: cesta odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, jaká je minimální šířka přístupové cesty ke stavební parcele?

Budu jednat s vlastníky sousedního pozemku o odkupu pozemku, proto bych tuto informaci potřebovala vědět.

Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

3 metry je na hraně, minimálně 3,5 - 4 metry je nutnost. Záleží taky na tom, jak cesta bude ústit - počítejte s délkou běžného náklaďáku, který by se měl na cestě vytočit. Když má nemovitost příjezd, po kterém náklaďák neprojede, snižuje to její hodnotu.

jabraka*
hodnocení

0x

Stačí si změřit nějaký stavební stroj,nebo náklaďák-.

JABRAKA

hodnocení

0x

Nejmenší šířka je 6,5 při jednosměrném provozu / zdroj stavební zákon k 1.1.2009

doplněno 25.05.13 11:29:

Nějak mi to nedalo zjistil jsem aktualní míru 3,5 m , asi doba pokročila ve zmenšování :)

hodnocení

0x

no já mám povědomost o minimální šířce jízdního pruhu 2,75m v intravilánu a k tomu se obvykle vždy připočítává 0,5m na každou stranujako bezpečnostní odstup. To je však minimální minimum, v obloucíh a křižovatkách se rozšiřuje tak, aby tam projeli i hasiči a pod. Vezměte si, že min šířka náklaďáku je myslím2,5m, a každé boční zrcátko má k tomu min 0,5m.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]