Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nechal jsem si u truhlaře zhotovit manželskou postel s vestavěnými nočními stolky na míru a posuvné dveře dvojkřídlé 2x 200*80 cm. Nacenil mi postel z masivního buku tloušťky 4 cm namořenou na wenge a materiál dveří zvolil dýhovanou dřevotřísku tloušťky 2 cm aby po namoření vypadala stejně jako postel. domluvená cena 26000,-...Dnes jsem se byl na postel k němu podívat a zjistil jsem, že jí udělal také z dýhované dřevotřísky sesazením dvou desek tak, aby výsledná tloušťka byla 4 cm. výsledný vzhled je pěkný, namoření na dýze je lepší než by vypadalo na masivním buku, ale na dotaz, jak se tedy změní cena, když mi nedal vědět o změně materiálu mi odpověděl, že dýhované desky v množství v jakém padly na postel (2 vrstvy 2x 2 cm) vychazí stejně jako masivní buk 4 cm...Prosím o odhad, jestli mi lže nebo ne, protože bych chtěl cenu snížit, když použil jiný materiál...Díky
Na základě podaných informací nedokážu odhadnout cenu dýhované dřevotřísky (není dřevotříska jako dřevotříska), ale asi bych hóóódně ´křičel´, kdyby mi někdo bez upozornění změnil materiál postele z masivu na DTD - nemá ani zdaleka takové mechanické vlastnosti jako masiv - ale zda to bude vadit záleží na konstrukci postele...
Já osobně bych trval na masivu...
Já bych na něj zase neřval. Situace je vcelku jasná - chtěl jste postel z masivu, tak prostě z masivu bude. Pokud ne, tak bych trval na výrazné slevě - min 25-30%, nebo ať si postel z DTD truhlář vetkne do ).( Je mi jasné, že se nechtěl mordovat se spárovkou, ono taky na masivní postel se nedá použít kdejaké šuntózní dřevo. Prostě udělat to z DTD je daleko snažší na práci a levnější na matroš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.