Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena masiv nebo dýhovačka

Od: rosstik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

nechal jsem si u truhlaře zhotovit manželskou postel s vestavěnými nočními stolky na míru a posuvné dveře dvojkřídlé 2x 200*80 cm. Nacenil mi postel z masivního buku tloušťky 4 cm namořenou na wenge a materiál dveří zvolil dýhovanou dřevotřísku tloušťky 2 cm aby po namoření vypadala stejně jako postel. domluvená cena 26000,-...Dnes jsem se byl na postel k němu podívat a zjistil jsem, že jí udělal také z dýhované dřevotřísky sesazením dvou desek tak, aby výsledná tloušťka byla 4 cm. výsledný vzhled je pěkný, namoření na dýze je lepší než by vypadalo na masivním buku, ale na dotaz, jak se tedy změní cena, když mi nedal vědět o změně materiálu mi odpověděl, že dýhované desky v množství v jakém padly na postel (2 vrstvy 2x 2 cm) vychazí stejně jako masivní buk 4 cm...Prosím o odhad, jestli mi lže nebo ne, protože bych chtěl cenu snížit, když použil jiný materiál...Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Na základě podaných informací nedokážu odhadnout cenu dýhované dřevotřísky (není dřevotříska jako dřevotříska), ale asi bych hóóódně ´křičel´, kdyby mi někdo bez upozornění změnil materiál postele z masivu na DTD - nemá ani zdaleka takové mechanické vlastnosti jako masiv - ale zda to bude vadit záleží na konstrukci postele...

Já osobně bych trval na masivu...

hodnocení

0x

Já bych na něj zase neřval. Situace je vcelku jasná - chtěl jste postel z masivu, tak prostě z masivu bude. Pokud ne, tak bych trval na výrazné slevě - min 25-30%, nebo ať si postel z DTD truhlář vetkne do ).( Je mi jasné, že se nechtěl mordovat se spárovkou, ono taky na masivní postel se nedá použít kdejaké šuntózní dřevo. Prostě udělat to z DTD je daleko snažší na práci a levnější na matroš.

hodnocení

0x

měla by tam bát zančná sleva masív je drahý a dtd je prostě sračka.min 50%dolů ne za celou sestavu, ale za změněné prvky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]