Nejste přihlášen/a.
Co dělat, když přestal ohřívat bojler, nesvítí ani kontrolka.
1. zkontrolovat jistič (pojistky), pokud ano
2. je-li bojler na ´noční´ proud, ověřit si, zda je zapnut, pokud ano
3. zavolat elektrikáře - závada může být způsobena tolika faktory, že těžko někdo poradí více
1. zkontrolovat jistič (pojistky), ověřit si, zda jsou v pořádku, pokud ano
Začal bych ověřením, zda je přítomno síťové napětí. Bojler má nejspíš ve zdi velký hlavní spínač s páčkou (nahoru zapnuto, dolů vypnuto), který mívá doutnavku, která signalizuje přítomnost napájení (páčka musí být nahoře). Pokud doutnavka svítí, je problém na cestě spínač - bojler. Pokud doutnavka nesvítí (a je zapnutý noční proud) pak je problém na cestě spínač - pojistková skříň.
před teměř třemi lety jsem řešil problém se svým bojlerem proud do něj šel ovšem bojler nenahříval. Když jsem otevřel spodni kryt přišel jsem na to že byla vyskočena tepelná pojistka zamačkl jsem ji a od te doby mi bojler slouží jak má. Pokud Vám do bojleru jde proud skuste se podívat zda nemáte vyskočenou tepelnou pojistku da se jen zamáčknout a bojler muze začít o5 fungovat bez dalších nákladu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.