Nejste přihlášen/a.
vybourat futra a udělat to pořádně, vzniká tam tepelný most. z vějšku jsou ochlazovany z vnitřku ohrivany a tim se kondenzuje voda.
kupte si plastove a je vyřešeno. je to sice dražší ale účinné
Ahoj.
Bych se i tady připojil se svou troškou k problému.V dotazu mi chybí informace, co je za těmi vchodovými dveřmi? Jestli tam je dost vytápěný prostor, tak tzv.plastová futra moc nepomohou. Lidé si mylně myslí,že plastové výrobky jsou celé plastové.Není tomu tak. Je v té konstrukci dost velký podíl zasunuté kovové výstuže. Ta, když se z jedné strany ochladí a z druhé je ohřívána vytápěním domu, tak zase hrozí jakési množství rosení. Ideální je, když v našich podnebných podmínkách je za hlavními dveřmi další dveřní clona. Chodbička, veranda.Na léto se tyto dveře, ať jsou uvnitř, nebo před nynějšími hlavními, mohou vysadit a do zimy někde uložit. Tento vzniklý prostor se nemusí zásadně vytápět, postačí, že oddělí prostory s velkým teplotním rozdílem. Potom už nemusí docházet k rosení na kovových futrech.Když se zazdí dřevená futra, tak časem mohou shnít. Ahoj.
Ahoj.Doplnil bych otázku.Ta chodbička je směrem do domu nějak něčím oddělena od zbytku domu? Asi bych tuto chodbičku nevytápěl ničím, ale vytápěl bych aspoň částečně tu další část. Aby z tý chodby netáhlo do dalších obytných místností. Tím se sníží dost podstatně teplota na vstupních dveřích a nebude tak docházet ke srážení vlhkosti na železných futrech.Někdy se za mrazů může tvořit jinovatka i na samotných dveřích. Já mám podobnou situaci v domě na třech místech. Vymyšlený to mám podobně. Ahoj.
Vytapet musim. Chodim pres ni do ostatnich mistnosti. Mate pravdu, v zime je dole u dveri voda zmrzla. Bude stacit pri zazdivani zamezit styku zarubne se zdi (napr. penou), abych zamezil roseni?
To asi sotva. Že se zárubeň rosí je způsobeno tepelnou vodivostí oné zárubně. Takže je úplně jedno, jak jí máte či nemáte izolovanou od zdi. Zeď s rosením nemá nic společného. Abyste rosení zabránil, musel byste zabránit kontaktu zárubně a studeného vzduchu zvenku. Takže leda obložit zvenku samotnou zárubeň (bez ohledu na zeď) nějakou izolací.
Ahoj. Jak správně zmínil přispěvatel Magdon, nějak něco izolovat asi jde, ale když nejde zbudovat stavební a tepelný předěl za vstupníma dverma, tak by se mělo vymyslet něco zřídit před nima. Verandu, nebo tak něco. Když se nechcete trápit namrzlou jinovatkou na dveřích nebo zárubních, tak prostě nejde v jejich blízkosti nějak moc topit.Ale dá se rozcapit a zazdít do futra jakési vytápění, jaké se například montuje do žlabů okapních systémů. Jen záleží, do jakého řešení se chcete pustit, nebo co si jste schopni dovolit. Vždy se dá najít nějaké řešení, jen je otázka : co to bude stát. Ať jednorázově, nebo do budoucna opakovaně. A v čil mudruj. Ach, jak jsem vtipný. Omlouvám se.Ahoj.
Z toho co zde bylo napsano, je pro me jedina realna moznost dat dovnitr pred vchodove dvere jeste jedny . Mam ale hodne malo mista. Dvere jsou ve vyklenku cca 1m hlubokem. Prvni moznost je dat nove vnitrni dvere na konec vyklenku a vytvorit tak nevytapeny prostor 1 x 2,2 m. Druha je nacpat je hned za vchodove dvere. To by vapadalo jeste hur a nevim jestli by bylo funkcni, kdyz budou dvere hned za sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.