Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvárnice Ytong po požáru

Od: jarazde* odpovědí: 4 změna:

Mám možnost koupit zahrádku s vyhořelou chatou postavenou z Ytongu a plechovou střechou.Majitel se snahou dostat co nejvšší cenu operuje tím, že tvárnice i plech by se dal použít na novou stavbu.Avšak šlo o intenzivní požár,kdy jsou popraskané zdi a vypálený plech.Navíc spáleniště smrdí na dálku.Mám obavu,že této "vůně" se nezbaví i když se použije na novou stavbu a zakryje omítkou. Můžete poradit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Mno - já bych, jako kupec, naopak argumentovatl tím, že jde naopak o suť, za jejíž odklizení ještě budu muset zaplatit. Pokud ji ale odklidí sám a na vlastní náklady (ať si ten materiál klidně použije na stavbu čehokoli a kdekoli), nebudu požadovat tak velkou slevu z kupní ceny.

doplněno 23.05.13 09:49:

Sebod - to ´posléze prosahující´ je dehet, v podstatě se jej nelze zbavit. Navíc materiál může být zkřehlý (nebo erodovaný) žárem a následným zchlazením - max. nadrtit do drenážní vrstvy pod chodníky.

sebod*

Mowla, souhlas. Navíc u tvárnic může dojít k tomu, že časem z nich začne přes omítku "prolézat" ven taková tmavá barva - to je vlastně voda, kterou se hasilo a všechen ten "čurbes", co vznikl při hoření a spolu s vodou se dostal do porovitých tvárnic. Vím o čem mluvím, kdysi mi shořela střecha nad hlavou. Taky jsme používali potom na stavbu tyhle "ohořelé" tvárnice a cihly. Dnes bych je dala tak leda někam do dílny nebo podobně.

jarazde*
hodnocení

Děkuji za vaše odpovědi, tak nějak to cítím i já. Postavím z toho zídku ke sklepu a zbytek asi půjde na recyklaci na skládku.

hezký den

kratast*
hodnocení

2x

koukni tady

porfix.cz/...

sice to je porfix, ale je to na jedno kopyto s ytongem.

smradu se omítkama zbavíš, ale nevím nevím ty tvárnice. Plechy vyhod do sberu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]