Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nohy pod vanu

Od: radekkk* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, budu kupovat rohovou vanu. Musím ji objednat včetně noh? Nebo v případě že ji bude instalatér obezdívat, tak nohy kupovat nemusím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Nemusíte.

Obezdívat vanu bude pravděpodobně spíš zedník-obkladač, i když i ten může umět zároveň vanu i připojit. Většinou jsou nožičky jen pomůcka pro snadnější usazení a vždy je lepší vanu podezdít, výjimkou jsou pouze hydromasážní vany, které mají vlastní samonosnou konstrukci.

Ale pokud to Váš "instalatér" bez nožiček neumí, asi je bude chtít. Domluvte se s ním...

laybor*
hodnocení

0x

Jo,jo i nohy je potřeba

jirikovovideni.eu/...

doplněno 22.05.13 21:08:

i když - Místo na nožičky můžete postavit vanu do vanového nosiče z tvrdé pěny. Vana tím získá opláštění se zvukovou a tepelnou izolací. Nejdříve však musíte vyříznou průchody pro odtok vody a revizní otvor. Ty budete potřebovat později při různých opravách odpadu. Nyní tedy můžete postavit vanový nosič na čistou podkladu.

jabraka*

Vanový nosič je dobrá věc.Jen je nutno při vlepení vany vanu naplnit vodou,aby nedošlo později k nějakému pohybu.Je pak i jednodušší obezdění.

JABRAKA

hop®

Nene, ani nohy není potřeba. Sice netuším, kde je konec majiteli toho webu a našemu bývalému kolegovi (technikjirik), ale o někteých jeho radách a doporučeních by se jistě dalo úspěšně polemizovat...

hodnocení

0x

Nebojím se říci,že nohy patří k vaně a pkd ji prodají bez,tak Vás okradli!

Nevím jak kde se to dělá ,ale ještě jsem neviděl vodáky montovat vanu bez nožiček (u naší firmy a dalších st.firem které navzájem spolupracovali)!VŽDY s nožičkami,pže se zazdává až po usazení a zapojené a po obezdění by to udělal dobře a bez problémů jen "Saxana".

PS do lože z pěny jsem neviděl a nedělal jsem takže toto nevím.

hop®

Nohy bývají standardní příslušenství, ovšem samozřejmě za příplatek. A nebývají natolik pevné, abych si risknul vanu nepodezdít. Takže ve finále je to pouze zbytečně drahá pomůcka pro jednodušší usazení vany. Samozřejmě se vana nejdříve usadí (podezdí), pak připojí a následně většinou předezdí (obezdí). Tedy pokud z toho zákazník nechce mít mobydicka, ty bílé plastové kryty mne svým vzhledem hodně iritují...

P.S.: s pěnovým ložem také nemám zkušenosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]