Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu kupovat rohovou vanu. Musím ji objednat včetně noh? Nebo v případě že ji bude instalatér obezdívat, tak nohy kupovat nemusím?
Nemusíte.
Obezdívat vanu bude pravděpodobně spíš zedník-obkladač, i když i ten může umět zároveň vanu i připojit. Většinou jsou nožičky jen pomůcka pro snadnější usazení a vždy je lepší vanu podezdít, výjimkou jsou pouze hydromasážní vany, které mají vlastní samonosnou konstrukci.
Ale pokud to Váš "instalatér" bez nožiček neumí, asi je bude chtít. Domluvte se s ním...
Jo,jo i nohy je potřeba
doplněno 22.05.13 21:08:i když - Místo na nožičky můžete postavit vanu do vanového nosiče z tvrdé pěny. Vana tím získá opláštění se zvukovou a tepelnou izolací. Nejdříve však musíte vyříznou průchody pro odtok vody a revizní otvor. Ty budete potřebovat později při různých opravách odpadu. Nyní tedy můžete postavit vanový nosič na čistou podkladu.
Vanový nosič je dobrá věc.Jen je nutno při vlepení vany vanu naplnit vodou,aby nedošlo později k nějakému pohybu.Je pak i jednodušší obezdění.
JABRAKA
Nene, ani nohy není potřeba. Sice netuším, kde je konec majiteli toho webu a našemu bývalému kolegovi (technikjirik), ale o někteých jeho radách a doporučeních by se jistě dalo úspěšně polemizovat...
Nebojím se říci,že nohy patří k vaně a pkd ji prodají bez,tak Vás okradli!
Nevím jak kde se to dělá ,ale ještě jsem neviděl vodáky montovat vanu bez nožiček (u naší firmy a dalších st.firem které navzájem spolupracovali)!VŽDY s nožičkami,pže se zazdává až po usazení a zapojené a po obezdění by to udělal dobře a bez problémů jen "Saxana".
PS do lože z pěny jsem neviděl a nedělal jsem takže toto nevím.
Nohy bývají standardní příslušenství, ovšem samozřejmě za příplatek. A nebývají natolik pevné, abych si risknul vanu nepodezdít. Takže ve finále je to pouze zbytečně drahá pomůcka pro jednodušší usazení vany. Samozřejmě se vana nejdříve usadí (podezdí), pak připojí a následně většinou předezdí (obezdí). Tedy pokud z toho zákazník nechce mít mobydicka, ty bílé plastové kryty mne svým vzhledem hodně iritují...
P.S.: s pěnovým ložem také nemám zkušenosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.