Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přilepení sádrokartonu na strop

Od: tabe odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, existuje možnost jak přilepit sádrokartonovou desku přímo na strop (panel) bez konstrukce pomocí profilů nebo latí? Po rekonstrukci koupelny potřebuji zakrýt přívodví vodiče ke svělu a k zásuvce vedené po stropě a nechci použít lišty. Rozměr stropu 2x2.5m.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Nějak jsem nepochopil, jak to chcete přilepit na strop, když tam máte ty kabely?

tabe
hodnocení

Kabely se vejdou do spáry mezi dvěma deskami, která se pak zatmelí (2x cca 8mm).

jabraka*
hodnocení

0x

Sádrokarton stejně budeš muset i přišroubovat.Ještě předtím si laserváhou na stropě udělej linii,kde bude sádroš ležet.Pak na něj nadělej bobky z lepidla,třeba do spojů sítě 20 x 20 cm a přitlač na strop,třeba s pomocí předem připravených latí a přišroubuj zase do sítě připravených hmoždinek.Jde o to.přesně měřit.Jednodušší by bylo,přilepit na strop tři latě a dát na to dvě desky sádroše jen přišroubovat.Vešly by se tam i halogenky nebo LED světla.

JABRAKA

hodnocení

0x

Ano, jde to buď lepidlem na sádrokarton, nebo lepící pěnou.!

Ale proč tak složitě?

tabe
hodnocení

Díky za odpověd´, jde mi o jednoduchost a nechci zbytečně snižovat strop, byt´ minimálně. Můžete mi nějakou lepící pěnu doporučit? Koukal jsem na SOUDAL etics BOND nebo Schnellfest. Díky

ano, klidně i Titan, Den Braven,

jednodušší je profily, snížení o 3 cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]