Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v podkroví

Od: neros* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Mám dotaz ohledne zhotovení podlahy v podkroví.

Situace je taková. Vybral jsem všechen štěrk a prkna na trámech. Zůstaly pouze trámy. Musím zjistit v jakém jsou stavu a případně přidat nové ke stávajícím. A co pak jak to všechno vyrovnat. Co dát na trámy atd.. Dělám to svépomocí a potřebuju to mít co nejlevnější. Díky za info případně nějaký načrtek skladby podlahy.

doplněno 22.05.13 15:54:

Ještě doplním. Místnosti pod podkrovím jsou vytápěné. Má smysl mezi trámy nasypat třeba drcený polystyren nebo tam nemám dávat nic?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

neros, opravdu nejlevnější? Vraťte vše zpět.

Ale vážně. Zkontrolovat stav, nahnilé trámy odsranit, vložit nové, udělat rošt položit OSB desky.

Jak hodně to má být levné?

doplněno 22.05.13 21:14:

jestliže máte nahnilé trámy, a vy k nim přidáte nové? nebo napadené červotočem?

neros*

trámy nové můžu dát ke stávajícím..ty nemůžu odstranit, protože rodiče bydlí dole. Tak levné, je my jasné, že to bude něco stát.

Musím dát na nové trámy a stávající asi ten rošt kterým vyrovnám podlahu. Jsou tam nějaké trámy, které byly na příčky. Ty odstraním a nechám jenom ty základní na nosných zdech. Nemůžu odstranit ty stávající. To bych musel udělat i stropy v přízemí což nepřipadá v úvahu. Máme novou střechu a pod ní bylo ještě dřevo od staré. Tohle všechno jsem odstranil a odvozil 4 vlečky starých cihel a štěrku co tam bylo. Všechny místnosti jsem zrušil a teď v pátek a v sobotu budu odstraňovat desky ať se dostanu ke trámům. Pak chci přidat nějaké trámy ke starým. Pak budu řešit tu podlahu. Postup jaký mám zvolit. Chci tu půdu posléze zateplit a osadit střešní okna(tohle už mám nakoupené takže není cesty zpět:D). Zjišťuji všechno za pochodu. Peníze zatím jsou..ale čeká mě elektrika,vytápění + kotel + komín. Zatím mě to ale baví..

doplněno 22.05.13 21:24:

ty trámy nejsou shnilé. Jsou 100 let staré takže jsou trochu ztrouchnivělé ale vlhkost tam nebyla.

doplněno 22.05.13 21:26:

desky na trámech byly jako nové. Dalo to práci je vytrhat...ale ještě mám desky na trámech. ty jsou taky v dobrém stavu..ale podlaha se houpe takže proto chci přidat trámy.

olaf71*
hodnocení

0x

já jsem se držel při zemi a rekonstrukce podlahy v podkroví i s plovoučkou za 400kč/m2, vyšel m2 na osm stovek = částečná výměna prken, folie, Liapor na vyrovnání, kroč.izolace,2xOSB deska,mirelon, plovoucí podlaha

hodnocení

0x

Já jen doplním ohledně té izolace mezi trámy, pokud se dole topí, tak polystyren nemá moc význam, Vám už pak jde spíše o hlukovou (kročejovou) izolaci a tam je pak na místě vata. Tu bych tam na Vašem místě dal, jinak dole uslyšíte každý krok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]