Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chystáme se k rekonstrukci koupelny a nějak si nevíme rady s návrhem. Probíráme to ze všech stran a nějak se nemůžeme rozhodnout. Můžete říct vlastní názor, jak jí celou zařídit, hlavně rozmístění? Jelikož nemáme oddělenou místnost na wc, tak tam bude muset být a to asi závěsné. Dále chceme vanu, jelikož si občas rádi poležíme ve vodě. Ideálně by asi měla být kovová a to nás omezuje jen na rovný typ + zástěna. Samozřejmě umyvadlo, pračka a ještě bojler.
Předem děkuji
David
doplněno 04.06.13 18:24:Jen doplním rozměry, 240x270cm je to z toho obrázku špatně patrné.
Opravdu nemá někdo nějaký typ i mimo naše požadavky?
David
Zdravím, řešil jsem nedávno něco podobného. Pomohl mi program Sweet Home 3D ( sweethome3d.com/... kde si vytvoříte místnosti podle požadovaných rozměrů a do nich lze vkládat příčky, spotřebiče, záchod, vanu, sprcháč atd. Na vytvořený návrh se lze podívat zeshora (2D), ve 3D ale i z pohledu první osoby a virtuálně si koupelnu projít. Je dobré si s tím pohrát a program má spoustu funkcí (měří vzdálenosti, plochu atd.), takže snadno získáte představu o tom, co je a co není možné s prostory provést (abyste z vany nehupsl nohou do záchodu atd.).
Odpady Vás v ničem neomezují, sám jsem nechával cca o 20-30 cm zvednout podlahu, do níž jsem schoval jak odpady (ty tak šly umístit kamkoliv), rozvody vody a topení. Co se týče bojleru, tak firma Dražice dělá horizontální i vertikální bojlery, takže pokud máte vysoké stropy, je možné je pověsit třeba do výšky 2 metry.
Rohové vany ze smaltované oceli se dají sehnat na www.ceske-vany.cz, stejně tak i klasické obdélníkové.
V obrázku jak je pračka, tak nad ní by se dal umístit bojler, případně pračku s bojlerem umístit do vysoké skříňky. Je to pouze návrh, určitě by lépe vypadala rohová vana .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.