Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracene bednění - beton

Od: olda006* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám v planu stavit zed ze ztraceneho bednění. Budou to dvě stěny. rozměry jsou 2,7x8 m ( výškaXdelka) a druhá stěna bude 1,6x8m. to znamená, že plocha je cca 35m2. ZB mám rozměry 500x200x200mm. Na 1m2 jich je potřeba 11ks.

tudíž 35x11=396ks...cca 7palet ( 1 paleta 60ks)

chci se zeptat, jestli je možné spočítat, kolik písku a cementu bude potřeba do ZB? popr. jestli mi můžete doporučit nějaký poměr písku a cementu ( pisek bude s kamenama - je vytěžený z Jizery ). budu počítat poměr 1:4 např..

0,5x0,2x0,2x396= 7,4 m3 betonu do ZB (=7,4*1,5=11tun pisku)

také se chci zeptat, kolik pytlů ( 1ks=25kg) cementu bude potřeba při poměru 1:4.vychází mi na 11tun pisku 110 ks pytlu cementu cca.

mohl by mi, prosím, někdo poradit, jestli jsou moje vypočty spravné nebo jestli byste mě mohli poupravit?

díky moc!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Od jaké firmy se to ZB, že má výšku jen 20cm? Musíte odečíst stěnu tvárnice, přesněji vypočítat objem díry ve tvárnici.

jendad

taky si myslím ,že tvarnice mají na vyšku 25cm

olda006*
hodnocení

dobias-knezmost.cz/...

tady je odkaz na firmu, od které to budu brát.

kratast*

taky uz jsem videl, ze delaji ZB jen 20 vysoké. asi nový trend :)

nedavno meli v OBI akci na porobetonove tvarnice, na prvni pohled super cena, ale po prostudovani ze maji rozmer 50x37,5x20 to uz tak super nebylo, a spousta lidi se na to muze napalit.

kratas, vše je o ceně a upřimnosti k zákazníkovi...

olda006*
hodnocení

to už nebude takový rozdíl, když odečtu stěnu. souhlasíte s mými výpočty? počet pytlů cementu by taky souhlasil?

asi nesouhlasím s výpočtem, páč 7,4 m3 přepočtete na množství písku? A kde máte cement kamenivo a vodu?

Vypočítejte si objem jedné tvárnice, krát množství, dostanete potřebné množství směsi. Třeba 5m3. Takže jeden díl cementu, 1,5díl štěrku 2,5 dílu písku..

ORIENTAČNĚ!

olda006*
hodnocení

není to vyloženě písek. je to jak říkáte kamenivo s pískem. je to těžené z řeky a prodávají to přímo do ZB

ceca007

Ahoj.Chtel jsem se zeptat jak to dopadlo s tvou pritelkyni, jak si resil ten problem nekdy v lednu.Bohuzel mam podobny problem a tak sem se te chel zeptat jak to dopadlo. Kdyztak odepis na email : rewoppower@seznam.cz.Predem ti dekuji za odpoved.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]