Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak utěsnit víčko na barelu?

Od: brunecova® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den. U 1000 litrového barelu je šroubovací víčko, do kterého jsem nožem udělala otvor, abych mohla protáhnout hadičku. Otvor není úplně přesný a mezi víčkem a hadicí mi poměrně dost kape voda. Těsnění ani lepidlo mi nepomohlo. Prosím o radu čím to trvale utěsnit, aby to bylo voděodolné. Děkuji za radu.

Jak utěsnit víčko na barelu?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Pokud to má být trvalé řešení, tak jedině výpustný kohout. Vezmi víčko a kousek hadičky někam k instalatérům nebo do nějakého Bau..., OBI a pod a určitě ti tam to nejvhodnější sestaví.

doplněno 21.05.13 23:33:

Takl jsem to konečně našel - průchodka výpustná.

doplněno 21.05.13 23:48:

V každém případě si vezmi ssebou kousek hadičky kvůli průměru. Ty průchodky jsou i mosazné, což by asi bylo vzhledem k malému průměru vhodnější. Ta umělá hmota vlivem počasí zkřehne.

Jak utěsnit víčko na barelu? #2
hodnocení

Výpustný kohout tam je velký. Do víčka jsem uděla otvor a protáhla hadičku. Při vypouštění mi hodně vody kape okolo té hadičky a zatím jsem nepřišla na to, čím to utěsnit.

ben®

Dobrý den, možná by to šlo utěsnit teflonovou těsnící páskou. Koupit se dá v potřebách pro instalatéry.

Ten konec hadičky se obalí (napakuje) dostatečnou vrstvou a hadička se natlačí do otvoru. Pokud by to teklo, tak můžete ještě několik "závitů"přidat. Vám bude stačit to provedení na vodu. Zdravím!

akvinaservis.cz/...

hodnocení

Víčko má průměr nejméně 10 cm. Obejdu prodejny, snad seženu potřebné.

hodnocení

Průchodku výpustnou jsem takového průměru nesehnala. Budu ale shánět dále. Dokonce neprodávají ani tak velké těsnění do toho víčka. Děkuji za radu.

hodnocení

2x

Udělej to tak, jak píše ladinpraha.

Trubku, kterou máš provlíklou dírou ve víčku nikdy dobře neutěsníš. Kromě toho nevím, jak máš trubku zajištěnou proti vytažení z víčka.

Ideální je mosazná průchodka, kterou přitáhneš na stěnu víčka. Před dotažením průchodky to napatleš silikonem a dotáhneš (nebo tam můžeš dát pryžové ploché těsnění).

Doporučil bych ti osadit tam menší kulový kohout, protože ten obrovský není vhodný na každodenní manipulaci.

Je to složitější konstrukce a finančně náročnější, ale nebudeš s tím mít v budoucnu problémy. Akorát to musíš hlídat před mrazem - aby ta mosaz nepopraskala. Na jednodenní mrazík stačí obalit suchou hadrou, na zimu musíš vodu vypustit a zátku s mosaznými díly zdemontovat. Ale to bys musela i s plastovým díly, protože mráz roztrhá všechno.

hodnocení

2x

Zkusil bych silikonový tmel. Pěkne to kolem tý hadičky "opatlat". Příště bych ovšem místo nože na vytvoření díry zvolil vrták. vezmete o milimetr až dva menší než je průměr hadičky,nacpete ji tam silou a hotovo.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Půjdu na nákup i s víčkem a hadičkou. Později napši, jak jsem pořídila.

hodnocení

had186 - jako nouzové řešení jsem použila ten silikonový tmel a víčko v závitu jsem utěsnila konopím. Už mi nikde voda nekape. Děkuji za radu.

tr
hodnocení

0x

Zdravím, máte tavnou pistoli na takové ty lepící tyčinky(např. na aranž. květin)? To by mohlo pomoci.

hodnocení

Bohužel nemám.

já jsem to řešil obyčejnou výpustným kohoutem 1/2!", ten má těsnění,které nedovolí odkap a navíc to používám bez problémů na "čepování" vody

hodnocení

0x

Než to všechno, co ti chlapi dobře radí seženeš, zalij hadičku kolem dokola vteřinovým lepidlem. Pozor, ať si to nepřilepíš na ruce!;)

hodnocení

Babkazov, to vteřinové lepidlo mě také napadlo. Bohužel to nepomohlo.

jabraka*
hodnocení

0x

Ta průchodka je nutná,jinak by se také mohl použít dutý šroub,který by se do víčka zašrouboval .

JABRAKA

hodnocení

0x

pokud není již otvor veliký a nepotřebujete velký průměr hadičky jak koukám lze použít i bezdušový autoventilek do ráfku,vtáhne se do otvoru a těsní,jen není kamarád s nečistotami ve vodě,po té lze také koupit kohoutek k zeleným kádím mají ho v obi ,našroubujete a je to ,něco takového

hodnocení

0x

pokud není již otvor veliký a nepotřebujete velký průměr hadičky jak koukám lze použít i bezdušový autoventilek do ráfku,vtáhne se do otvoru a těsní,jen není kamarád s nečistotami ve vodě,po té lze také koupit kohoutek k zeleným kádím mají ho v obi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]