Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

70 % záloha na garážová vrata?

Od: singha* odpovědí: 10 změna:

Je běžné, že si montážní firmy nechají zaplatit 70 % ceny garážových vrat + montáž? Zdá se mi to lehce neuvěřitelné, tak mě prosím kdyžtak vyveďte z omylu. Díky!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Pokud firma vrata vyrábí na míru pro konkrétního zákazníka, někdy si nechá vyplatit i 100% zálohu na zhotovení těchto vrat, tedy materiál a výrobu. Po zkušenostech s některými zákazníky tuto praxi i chápu. Představa, že vyrobím vrata na míru (za svůj materiál a se svoji prací) a zákazník si to pak rozmyslí mne docela irituje, to bych mu ty vrata asi nejraději nacpal do análního otvoru, co jiného s nimi budu dělat...

singha*
hodnocení

Jedná se o typová vrata standardního rozměru. Chápu, že existují nesolidní zákazníci, nicméně riziko podnikání by se podle mě tímto způsobem kompenzovat asi nemělo.

vendis

Zálohu samozřejmě platit nemusíte, ale firma pro Vás tím pádem také nemusí pracovat. Pokud se jedná o solidní a Vám známou firmu tak bych se jistě neobával zálohu zplatit. Na druhou stranu 70 % je docela dost. Taky to můýete zkusit okecst na míň, ale ve výsledku jim ty peníze budete muset dát :)

hop®

Je to věc názoru, existují samozřejmě i nesolidní firmy, které vyberou zálohu a zmizí. Ovšem Vy jako zákazník můžete vybírat z různých firem. Stejně tak vybraná firma může zakázku za daných podmínek přijmout nebo odmítnout.

Je to o domluvě a vzájemné důvěře. A je to i o referencích, pozitivních i negativních, zákazník má výhodu že na firmu bývá referencí víc. Firma má nevýhodu, referencí na zákazníka je méně...

Nikdo Vás nenutí tu zálohu zaplatit, maximálně budete bez vrat.

P.S.: snažím se to posoudit objektivně, občas zastupuji firmu, občas jsem tím zákazníkem...

ad*
hodnocení

0x

Podle mě ne

singha*
hodnocení

Díky za odpověď, ale preferoval bych spíše odpověď od lidí, kteří mají praktickou zkušenost.

mowla*
hodnocení

0x

Dodavatel si dovolí tolik, kolik zákazník snese...

Když jsem si nechával před nějakou dobou montovat vrata a bránu (pohony + DO), platil jsem předem (jako zálohu) jen cenu hydraulických motorů, protože šlo o komponentu, kterou firma běžně nedodávala (běžně dodávali šroub).

Zbytek až po montáži.

pt®
hodnocení

0x

My jsme před pár lety, asi je to dva roky, potřebovali garážová vrata a venkovní rolety na okna a skládali jsme také zálohu. Dali jsme zálohu na materiál a pak po montáži jen doplatili za práci. Čekali jsme asi 3 - 4 týdny na výrobu. - pt

flip
hodnocení

0x

Čerstvá zkušenost - firma Plechservis nebo podobný název - objednala jsem, po 4 dnech dovezli, mezitím jsme v garáži připravili stavební otvor, oni umístili, zavrtali, zapěnovali a zkasírovali :) záloha žádná, vše vyřešeno až na místě

buss
hodnocení

0x

Není to zakázáno, záloha se sjednává, tudíž nemusíte souhlasit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]