Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,kdo poradí?
Bydlím v paneláku a poslední asi rok jeden ze sousedů neustále dlokuje digestoř,takže nejen,že mám v bytě výpary z mého vaření,nebo nemohu odvětrat koupelnu a WC,ale navíc mi jde do bytu zápach z cigaret od sousedů(což je velmi nepříjemné),s oním člověkem se nedá mluvit a správce nemovitosti nic neřeší,napadlo mně připojit vlastní digestoř do kuchyně,ale jak to udělat s odvětráním koupelny a WC,může mi někdo poradit jak na to?Děkuji
to může udělet jedině soused nad tebou - ucpat trubku která jde na střechu, oslov správce že nemůžěš užívat byt v souladu s nájemní smlouvou a žádej odstranění problému nebo slevu na nájemném / vyčislit -nemůžeš vařit, koupat se užívat WC - nasadˇmu tam slevu minimálě 1.500 / a uvidíš jak bude reagovat, vše doporučeně - pokud neodpoví budeš muset sehnat znalce a soudit se...hezký den
Ne je to soused podemnou,blokuje to tak,že neco nacpe do vypínače digestoře a ta zůstane vypnutá a nedá se zapnout(máme spínač podle počtu stisků od 1 do 5 min. a pokud se vypínač podrží dlouze,digestoř se vypne a to on dělá,zjistili to oraváři,které jsem volala,byt je obecní a technik ze správní firmy se mnou nekomunikuje a já už nevím jak to řešit.
no pokud se nebudete chtít soudit šlo by to vyřešit vložením větráku do vašich mřížek v koupeplě a do potrubí od digestoře a ty by to hnali všem sousedům i jemu a zároven´ ven, pocit zadostiučinění by byl velký, ovšem co další sousedi - těm bych to řekl předem jak chci situaci řešit - zabili by ho sami...hezký den, napište jak to dopadlo...
Ony ty tři větráčky jsou taky docela paletka.
Pokud nepomůže nahlásit závadu elektrorozvodu odtahu, tak sehnat elektrikáře a provést úpravu. Tohle blokování vychází z principu zapojení a mělo by být odstranitelné.
To by šlo ale...pokud tuto rekonstrukci bude chtít někdo udělat legálně - myslím tím zapojení na vypínač jako světlo v pokoji - jde - nejde...
Podle popisu mají něco jako spínání schodišťového světla s časováním. Tam by mělo jít ošetřit to, co soused vyvádí.
Tak to bohužel nejde. Buď je automat s pevným časem, nebo tenhle inteligentní. Ovšem nepočítá se, že k němu bude mít přístup blbec.
Tak díky mé neodbytnosti se elektrikáři rozhodli problém vyřešit tak,že u mne odpojili ovládání digestoře,to znamená že ji mohou ovládat ti nademnou a já,jen jsem zvědavá za jak dlouho onen problémový soused zničí centrální ovládání.Mějte se
... tuhle blbost s centrálním větrákem na střeše jsem všichni odpojili (už kvůli rámusu v šachtě a též s ohledem na bydlící v posledním patře). Máme digestoře s vlasním motorkem a samosklápěcí žaluzi. Fouká - žaluzie z lehkého hliníku se nadzvedne a fičí to do šachty. Vypnu vypínač, žaluzie vlastní vahou klesne a uzavře přístup vzduchu ze šachty. Pro WC/koupelnu malý ventilátor ELKO. K ceně se nevyjadřuji, tohle už máme dávno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.