Nejste přihlášen/a.
Jaký je nejlepší materiálpro ložní prádlo, ať už ho nakupujete nebo jste schopní si ho ušít sami. Jde mi především o kvalitu a vlastnosti, jako jsou termoregulační vlastnosti, savost, odolnost v tahu a proti sepírání, stálost barev atd. Přírodní či umělý materiál nebo je nejlepší kombinace obou, kdy se vylepšují přírodní materiály přidáním umělých vláken.
100% bavlna
Nemá cenu šít doma ložní prádlo. Výjde to nesmírně draze. Používám bavlnu, krep, flanel a mako. Spokojenost veliká, jestliže je všechno z bavlny 100%. Jinak nesaje, potí se pod dekou, smrdí, blbě se žehlí.
Mám ráda povlečení z IKEA a Tchibo. V Jysku je také velký výběr kvalitního povlečení, vyberete-li si ne ty úplně nejlevnější. Jen se nedejte zlákat slevou a výhodnými cenami na netu.
Klasický satén, jak ho tu někdo zmiňoval je skutečně jedna velká katastrofa. Stačí, pokud máte oděrky na nohách, začnete zatrhávat o deku a to se vám vymstí tím, že se vám zkrátka povlečení začne ničit.
Používám kvalitní povlečení a zásadně ho nežehlím, jelikož v tom nevidím naprosto žádný smysl.
Mám ráda "vébu", ale už není k mání, "damašek" je také dobrý, hlavně pěkně vypadá. prostě přírodní materiály. V zimě používám povlečení "flanelové" a v létě "bavlnu", ještě si chci koupit na léto "lněné", když jsou velká vedra, to pak příjemně studí. Satén klouže, a krep mně škrábe, tak ty nepoužívám. - pt
Když jsem se před 35 lety vdávala, tak maminka, babičky, tetičky, prostě všechny ženy o jednu či dvě generace starší vychvalovaly damašek. Sama jsem si během let nejvíce oblíbila krep.
S povlečením s příměsí umělých vláken nemám (a nebudu mít) zkušenosti. Ale vzpomínám na jednu noc pod naškrobeným lněným povlečením. Nezapomenutelné, strašlivé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.