Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká plastová okna vybrat ?

Od: petrtei* odpovědí: 35 změna:

Dobrý den,
jaká plastová okna zvolit?Dodavatel mi nabízí:
REHAU ECONO 70mm 5-komor, sklo:LUX PLUS U=1,0 W/m2K , kování:ROTO, těsněním černé EPDM
nebo
ALUPLAST IDEAL 7000 SOFT design 80mm 6-komor, sklo:4-16-4 Top-GlansUltra U=1,0 W/m2K
s rámečkem Swisspacer, kování:obvodové G-U(Německo), těsněním černé EPDM,
Rám s výztuhou=1,1 W/m2K
Děkuji za odpověď

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Milý Petře, každý kdo kupoval plastová okna, stál před podobným problémem. Já ho řeši tak, že jsem si namaloval jaká okna, co se bude otvírat a co ne (fix zasklení). Obeslal jsem přes 70 firem, došel asi do 20 prodejen, vybral si profil, definitivně se rozhodl pro zasklení trojsklo, 4/16/4/16/4 argon. Ty co mě nemohli dodat tloušku skla jsem vyškrtnul, a pokračoval dál až k určení přesně co chci. Oslovil jsem všechny v okruhu 150 km, co mohou dodat přesně co chci s konečnou nabídkou ceny. Ty jsem pak ještě tlačil dolů. Je pravda, že to trvalo půl roku, ale ted mi nikdo nevěří, že okna stála tolik co stála. Nechal jsem vyčíslit zvlášt okna, dopravu, montáž. Tam zjistíte že někdo vám okna zapraví za 90 Kč za metr obvodu, někdo za 460Kč.

Až oslovíte více jak 100 firem, zjistíte, že troskla se dají sehnet levněji jak dvojskla.

petrtei*
hodnocení

Dobrý den pane Milane,děkuji Vám za Váš rozumný příspěvek,ale obdobným způsobem to řeším i já.Měl jsem necelou 100 nabídek,které jsem okrouhal na 12.Nechal jsem si jen větší firmy a profily o kterých jsem slyšel dobré hodnocení. Člověk ani neuvěří jak tyto firmy najednou jdou dolů i s cenou.Abych se Vám přiznal trojsklo mě vůbec nenapadlo,proto jsem ho ani neuváděl v poptávkovém formuláři. Nyní mi nabídla jedna z těchto firem takovou cenu,že jsem sám tomu nechtěl uvěřit a nechal si vypracovat novou cenovou nabídku,která oproti začátku je neuvěřitelná.Proto nyní stojím před takovým problémem a nevím které vybrat.Ještě jednou Vám moc díky!

Petře, nespěchejte s výběrem, osvědčilo se mi, že jsem ustřihla "hlavičku" od nabídky a přeposlal jinam. A oni zase slevili. Neskočte na první cenovou nabídku.

petrtei*
hodnocení

Pane Milane tohle mám 4 nabídku této firmy. Dnes jsem je požádal na Váš popud o novou nabídku a to,aby mi nacenili trojité sklo.Slíbili,že mi jí pošlou,tak to bude již pátá.Jen stále nevím,který profil zvolit.Můžu se zeptat Vás?Který by jste zvolil nebo který máte Vy?Díky

limaplast.cz/...

Novinka roku 2008 - 6komorové profily VEKA ALPHALINE 90 MD
petrtei*
hodnocení

Pane Milane moc díky!

Není zač, dělám to rád.

petrtei*
hodnocení

Tak to jste jeden z mála,který se tady podělil o zkušenosti.Ještě jednou dík!

jen náhled

Jaká plastová okna vybrat ?
petrtei*
hodnocení

Pane Milane,mohu se ještě zeptat na Váš názor?Chci po výměně oken zateplit dům.Dosavadní okna mám zdvojená myslím,že se jim tehdy říkalo jak jsem je před 20 léty měnil trend (ventilačka + otočné křídlo). Mám okna předsadil o tloušťku zateplení,abych zachoval stejnou venkovní vzdálenost tj.cca nyní 15cm nebo nechat osadit do původní pozice stávajících oken.Díky za odpověď.

To je jen na Vás, každý si to udělal podle sebe a určitě nejlépe. Zatepluji 20 cm, takže jsem dal okna na kraj zdi, vylepil EPS. Dovnitř mám 50-80 cm dle tloušky zdi.

Jaká plastová okna vybrat ? #2
kejki3

Ano, já jsem dodatečně zjistil, že rozdíl mezi obyč a spešl sklem je u výrobce dithermu 100,- až 500,-na m², zatímco u dodavatele oken to bylo něco naprosto nedostupného. Moje nevýhoda je, že okna dělám postupně, takže nějaké výběrové řízení asi těžko.

A kromě stand. 70mm se dělají i 82mm rámy. Takže jedno je jen kolečko od trakaře.

Rozvažte rovnou i žaluzie nebo síťky proti hmyzu.

petrtei*
hodnocení

Díky i za Váš názor,ale nabídky těchto firem jsem si nechal vypracovat tzv.od A až po Z i s doplňky,které uvádíte.Jen stále nevím pro,která se rozhodnout.

lubo4l

Ve většině vyspělých států střední a především severní Evropy se již plastová okna prakticky nemontují. Češi jako vždycky vypapají to co už nikdo nechce a jsou obětí masivní, často nekorektní reklamy výrobců plastových oken.

...nebo nepodložených informací

martint*

Nemáte pravdu. Plastová okna se montují v celé západní Evropě, kdo tvrdí opak je lhář nebo jen papuškuje co někde slyšel. Až budete venku sám si moje tvrzení ověříte.

to nevadí, že okna děláte postupně, klidně mužete licitovat o ceně!

totemn

Pane, chválím, že se snažíte pomoci, ale po výběrů 100 firem jak říkáte, jste pravděpodobně vybral nejlevnější nabídku /trojskla za cenu dvojskel/ a podle toho to také vypadá. Profily Veka jsou jedny z nejlevnějších, ne zrovna nejkvalitnější a navíc máte okno neodborně namontované. Nejlevnější pravděpodobně nebude zrovna kvalitní. Určitě bych nedoporučoval vybírat okna převážně podle nejnižší ceny.

Jak jste poznal, že jsou neodborně namontované. Poučte mě, prosím, co je na nich nekvalitní?

Děkuji

janahl

Dobrý den, podle čeho usuzujete Vy, ze profily Veka nejsou zrovna jedny z nejkvalitnějších? Nechala jsem si vyměnit platová okna Z tohoto profilu a nebyly zrovna levná. Jakouu mají profily nevýhodu oprti jiným. Dík

totemne, to je velice jednoduché plácnot tady kritiku a ničím jí nepodložit. Takto můžete cokoliv označit a klidně bez důkazu. Ale to není účel této diskuze.

martint*

Omyl. Veka je jedna z nejdražších a patří mezi nejkvalitnější profily spolu s Rehau a KBE.

06.03.09 20:35

plác!

michalll*
hodnocení

1x

Dobrý večer..

6 komor a více přijde mě osobně dost zbytečné a jedná se spíše o marketingový tah...Bohatě stačí do 5ti komor...

Potom jednoznačně kdybyste se rozhodl pro jiné typy, tak tesnění černé...Není na něm vidět tolik špína, neztrácí barvu, má lepší vlastnosti (guma by měla být černá aby byla kvalitní), jinak by se dělaly na auta už dávno vícebarevné pneu...

Z vaší nabídky bych si nevybral asi ani jedno, protože tepelná prostupnost U=1,0 W/m2K mi přijde na dnešní dobu už dost slabá a volil bych nejméně U=1,1 W/m2K nebo nejlépe U=1,2 W/m2K..

Taky jsem zastáncem kování Maco a to vám vážně doporučuju...

mildas*

Prosím, neraďte někomu, když tomu sám nerozumíte. To co píšete jsou hlouposti. Těsnění není nějaká "guma", o tepelné prostupnosti nevíte zhola nic a o kování taktéž nic.

Michale 1,0 je horší nežli 1,2? Opravdu?

michalll*

Pane Milane tak v tomhle jsem se hrubě sekl..*sok*

Ale za vším ostatním si stojím...Jaký máte názor na kování Maco vy?

petrtei*
hodnocení

Vážený pane Michale!

Děkuji Vám za pěkně blbou radu,ale beru ji jako hloupý vtip!Nejsem sice z oboru stavitelství,ale s Vaším tvrzením vůbec nesouhlasím,tak jak autor Mildas(děkuji). U -je součinitel prostupu tepla(W/m2K) asi si to pletete s R- tepelný odpor (m2K/W), který je opravdu čím větší - tím vhodnější, ale u U je tomu naopak.Ještě ke kování,mám několik desítek nabídek na výměnu oken, ale kování Maco mi žádná firma nenabízí.Najde se zde někdo z oboru,kdo mi opravdu poradí,která okna nebo profily si mám vybrat z těchto dvou variant?

Díky předem!

michalll*

Ano už jsem napsal, že jsem se v tom spletl...To se stává...Ale jak už jsem napsal výše, za kováním Maco si prostě stojím, a to že Vám ho nikdo nenabídl je možná tím, že jste dostal nabídky jen těch méně kvalitnějších aby na Vás jaksi více vydělali, že...Můj známy který dělá plastové okna a jezdí na veletrhy a výstavy, tak dojel posledně nadšený prezentací značky Maco, která tam měla technologie a věci, o kterých konkurenčí firmy nemají ani tušení...Sami tohle kování doma navíc díky tomu máme a nejvyšší spokojenost...Kromě prvního, druhého seřízení žádný problém...

A těsnění mi snad nebudete taky jako Mildas tvrdit že nění guma a že je jedno jaké je barvy...Do gumových těsnění se přidává pro správnou kvalitu kaučuk a ten je černý a pokud je guma jiné barvy, nikdy tam tak dobré množství kaučuku nění...

Ale není zač, že jsem vám chtěl poradit a příště prosbu o radu od vaší osoby budu raději IGNOROVAT..

Mějte se a ať dobře nakonec vyberete...

mildas*
hodnocení

0x

Ať už si vyberete z nabídky cokoliv, myslím že budete vcelku spokojen. Osobně bych ale dával přednost oknům ze dřeva.

michalll*

Mildas uklidněte se!

Byl to pouze můj názor a moje rada...Navíc těsnění je guma, nebo mi chcete namluvit že to je beton nebo železo?
Navíc kování Maco je už dlouhodobě nejlepší v Evropě a lepší momentálně nikdo nevyrábí...Takže kdybyste o tom vědel vy alespoň to co já, byste mě nekritizoval...Tepelná prostupnost 1,0, to je pokud si dotyčný vytápé drahým plynem taky hloupost, pokud bydlí v paneláku a je mu jedno kolik protopí a má tam tepla dost, tak budíž...

BTW: Radit někomu dřevěné okna, když se ptá na okna plastové, to je jako nabízet někomu raději motorku, když chce auto...

mildas*

Jak víte co je nejlepší? To vám někdo řekl, nebo jste si dělal po Evropě průzkum?

A v čem je podle vás nejlepší? Napište technické parametry, když radíte lidem, aniž byste věděl o čem mluvíte.

Do plastových oken se kováni Maco montuje poměrně zřídka a proto se s ním tazatel nesetkal.

Těsnění je spousta druhů z různých materiálů, různého složení, kvalitní výrobci do oken nedávají obyčejnou gumu, i když vy tomu tak říkat můžete.

Na rozdíl od vás nikomu nic neradím, jen píši co bych si vybral já.

martint*
hodnocení

0x

Rehau je velmi dobrý profil, u Aluplastu nikdy nemáte jstotu, že není z Polska!

petrtei*
hodnocení

Pane Martine,tak to jste nyní pěkně na omylu!Za tu dobu co hledám firmu na výměnu oken jsem zjistil co je možné i nemožné.Bydlím kousek od PL hranic a dnes vím,že i v Pl vyrábějí profil Rehau a zásobují tímto profilem i český trh a ne v malé míře.Dokonce dnes,už znám některé firmy v ČR,které tento profil zde odebírají,ale zároveň netvrdím,že tento profil vyrobený v Pl je nekvalitní.Tak vaše tvrzení tady je špatné.Zřejmě máte okna z tohoto profilu,ale taky je možné,že Váš profil byl vyroben právě tam.

martint*

Zdravím Vás, já mám dřevěná eurookna z meranti od dnes již zkrachovalé firmy Miluxfenster. O oknech něco málo vím. Rehau je opravdů dobrý, potvrdí to každý odborník, sám ale upřednostňuji VEKU - tam je absolutní jistota kvality profilu! Co se týče výrbce tak tam nemáte jistotu skoro nikdy - i z velmi kvalitního profilu se dá vyrobit mizerné okno, bez výztuh a na starých neseříditelných mašinách. Ale tak je to skoro se vším - jako s buřtem, potřebujete kvalitní surovinu, dodržet recepturu a je to dobrota - opačně máte sojové cosi s moukou co ani neupečete ale nekupte to když je to tak levné. Já už jsem poučen a levné věci nekupuji! Opravdu se nevyplatí a naví tím podpořím domácí výrobce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]