Nejste přihlášen/a.
dobrý den, chtěl jsem se zeptat čím utěsnit spáru mezi venkovním parapetem (hliníkový) a špaletou okna? Kamarádovi, když montovali venkovní parapety na paneláku, tak mu to vymazávali takovou neutrální hmotou, kterou si nejdříve rozmíchali. Nepoužívali žádný silikon apod.
JEště jeden dotaz ohledně rozměrů. Parapety budou tmavé (do barvy oken) takže budou asi i více tepelně pracovat. Je potřeba kvůli tomuto pracování vyrobit parapet na menší rozměr a když ano tak o kolik?
díky moc za odpovědi
doplněno 20.05.13 22:42:ještě mě zajímá jedna věc, a to zda nemůže dojít k deformaci polystyrenu pod hliníkovým parapetem. Parapet bude tmavý (RAL 7022) a na sluníčku se asi pěkně rozpálí. Není potřeba (lepší) vložit nějaká separační vrstva?
U nás jsme parapet z titanzinku podsunuli pod okno,přesně usadili a podfoukli pěnou.Na parapet jsem položil prkno a na ně vedle sebe 4 kýble vody.přeteklá pěna se lehce odřízne.Je samozřejmé,že parapet muí mít dorazy ,aby neklesl moc dolů.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.