Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poradte mi prosím.Mám takový problém týkajíci se kontejneru na odpadky(jedná se o kontajnery pro veřejnost)které mi chtějí umístit na část dvorku kde bydlím(jsem v nájmu),mají na to Městský uřad právo?Je v domě který se zminuji i prodejna potravin,tak i myslím že z hyg.důvodů by nejspíš neměly.Poradíte mi do jaké vzdálenosti nemohou tyto kontajnery umístit?Už i kvůli potravinám?
Záleží na tom, kdo je majitel onoho dvorku (domu). Pokud je to majetek obecní, nemusí se Městský úřad nikoho ptát. Pokud je majitel soukromá osoba, musí se dohodnout úřad s ním. Když bude kontejner sloužit jen zmíněnému domu, je to věc čistě majitele domu. Vy, coby nájemce, to nemáte možnost ovlivnit. Na umístění kontejneru na směsný odpad samozřejmě existují hygienické předpisy (název ani číslo nevím), které nemůže obejít ani úřad, ani majitel pozemku. Ovšem podle toho předpisu by ve větších městech prakticky nebylo kam kontejner postavit.
Ano je to majetek města, ale dvorek je malích rozměru cca 20x4m což je dost malý prostor na umístění (směsných odpadů pro veřejnost,)cca 5-8 kontajnerů)krom toho u nás v městě je i dost velký zberný dvůr proč tedy další kontajnery a práve ve zninované domě i prodejna potravin což si myslím že by nejspíš nemělo z hyg.důvodu být v takové blískosti
Pokud jste v nájmu,tohle by měl řešit majitel dobu,popř.bytu. Kontejnery by měli stát na obecním pozemku a ne na soukromém. Pokud je dvorek města,asi neuděláte nic,ale můžete se jít pozeptat na úřad a vysvětlit jim Vaši situaci.
Ale pokud mohu radit,zajděte na úřad osobně.Hlavně jim nepište.Kdo četl Váš příspěvek,pochopí proč. hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.