Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stojím před otázkou zateplení patrového RD. Stáří cca 30let, plynosilikátové tvárnice, plánuji použít Ytong Multipor.
Kromě finančního hlediska také z estetického zvažuji zateplení pouze přízemní části, která má čelní zeď cca o 25cm zapuštěnou dovnitř. Patro tedy přesahuje a částečným zateplením vznikne rovná fasáda.
V patře jsou nájemníci, i to je důvod, proč tam nechci investovat.
Zajímá mě, zda v takovém případě nehrozí nějaké technické problémy, např. s kondenzací, napojením na původní fasádu, aj. Budu rád za každý názor.
aigor
zateplujete Multiporem z finančního hlediska?
To Vám spočítal kdo?
Technické problémy nenastanou, pokud budete postupovat dle technických listů.
doplněno 20.05.13 20:06:klidně Vám rád prodám multipor, jakou tlošťku budete dávat?
Nespočítal to zatím nikdo - podle zkušeností už vím, že musím napřed přesně vědět co chci a proč to chci. Jinak mi každý obchodník prodá to co má zrovna skladem a poradce doporučí to, z čeho má profit.
Multipor jsem vytipoval svým neodborným úsudkem pro pročtení technických parametrů. Nevybírám to podle ceny, ale podle toho co by mělo být nejvhodnější z hlediska návaznosti na stávající materiál. Pokud mě někdo předsvědčí o opaku, nechám si poradit.
Na druhou stranu je pitomost zateplovat patro (naštěstí šikovně předsazené), kde minimálně budou ještě 10let nájemníci a z investice se mě nevrátí ani koruna.
Zdivo je jen 30cm, takže izolace je potřeba.
aigore, nic ve zlém, ale často přesvědčuji tazatele proč toto či tamto, ale abych někomu rozmlouval multipor, to se mi dlouho nestalo. Nevím jaké technické parametry jste porovnával, ale k zateplení je vhodný izolant s nízkou lambdou a přijatelnou cenou. Na trhu se proto nejvíce prodáná pěnový polystyren. Právě na něm je malá marže, na Multiporu je více. Přesto Vám prodám co si řeknete.Jsou i jiné materiály na zateplení, ale vše je o penězích. O opaku Vás nebude přesvědčovat, ale nabízím několikahodinové povídání on line, klidně i po skype.
Zdivo je 30 cm ale jaké?
Vaše zdůvodnění "kde minimálně budou ještě 10let nájemníci a z investice se mě nevrátí ani koruna." je jen na Vás.
Díky za nabídku, ale tolik času na netu nemám Úplně stačí pár argumentů, nebo linků co si nastudovat.
Zdivo je 30cm "modrá tvárnice", výroba cca 30let zpět. To je vše co o tom materiálu vím.
Pokud bych uvažoval pouze tuto část fasády na severní straně do ulice, pak mluvíme o 55m2, což už se dá překousnout i v jiné alternativě než EPS, kterému se nějak pořád bráním. Ze všech stran slyším pouze argument, že "je to levný". Takové porovnávání má potom často nějaké "ALE"...
Nejsem žádný odborník, takže o prostupu vodních par nebo lambda se neumím fundovaně přít. Jen hledám řešení třeba takové, aby dům jednou sloužil i mým dětem.
Ytong multipor se vyrábí do tlouštky 20 c m účinnost oproti polystyrenu je asi o 10 procent nižší zato cena je 4x vyšší a to pomíjím
cenu malty 350 Kč 20kg pytlík to klidně běž do grafitového polystyrenu EPS 100 tlouštka např.23 cm řekl bych odhadem že účinnost bude o 30 procent lepší a cenově to příjde taky méně než multipor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.