Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veolia voda - nově poviné zálohy pro všechny

Od: odjinud* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám v Středočeském kraji chatu, kde jsou dodavatelem vody Středočeské vodárny a.s. (Veolia voda).

Jelikož odběr je minimální, cca 30m3 rok, neplatíme po léta zálohy, ale jenom 2x ročně vyúčtování dle reálné spotřeby. Toto bylo zachováno i loni, kdy se chata převáděla z mých rodičů na mě a vodu jsem přepisoval na sebe.

Nyní jsem ale dostal dopis od vodáren, že nově bude povinnost platit zálohy, minimálně kvartálně, pro všechny.

Nelíbí se mi:

- je to pro mě práce navíc, ne velká ale je

- nutí mě kvůli tomu vyplnit dodatek ke smlouvě (a za své jim to poslat), jinak mě prý sami zapnou

Řešil už tohle někdo?

Nelze to nějak odmítnout?

Vím sice, že o nic moc nejde ale i tak...

Předem díky za Vaše rady a postřehy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, možná je to trochu buzerace vodáren..

Nicméně pro Vás je to práce "navíc" v rozsahu cca 5ti minut k vyplnění trvalého příkazu či příkazu s inkasem...a pár korun za poštu..

Opravdu nejde prakticky o nic...

hodnocení

0x

nedělejme z toho vědu. zálohy se platí běžně 1X měsíčně.

Většinou ano, ale konkrétně s Veolií se dá při malé spotřebě dohodnout i na 1x za kvartál.

asd*
hodnocení

0x

Zálohy fungují jako bezůročná půjčka, proto na ně chce Veolia přejít - z úroků mají další zisk.

Asi jediná obrana je říct jim že buď zachovají současný stav, nebo se odpojíte. To by ale muselo udělat víc lidí - pokud se odpojí jedna domácnost tak jim to bude jedno, pokud jich ale bude tisíce tak už by prodělali spoustu peněz a na platbu po vyúčtování by přistoupili... A hádejte kolik ovcí se k vám přidá, drtivá většina řekne "buď rád, taky bys mohl platit zálohy měsíčně" a přechod na zálohy odsouhlasí *zed*

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Vždy platí to,co je uvedené ve smlouvě.Pokud nemáte potřebu smlouvu měnit Vy,Veolia si může trhnout nohou.

odjinud*
hodnocení

Děkuju všem za Vaše rady. V zásadě je to spíš o principu než práci, to máte pravdu. Zkusím tam ještě zavolat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]