Nejste přihlášen/a.
Prosím vás máme problémového souseda.
Chceme vysadit živý plot kolem plotu aby nešlo k němu a k nám vidět.
Jak daleko od hranice pozemku (kde je teď dřevěný plaňkový plot) můžeme vysadit živý plot a do jaké výšky jej můžeme nechat narůst.
Plot bude okrasný, stříhaný, udržovaný.
Potřebuji přesné informace, jelikož tento souded je schopný nahlásit na obecním úřadu. (nebo stavebním úřadu? nevím pod koho to spadá)
Proto to potřebuji zasadit a udržovat podle platných předpisů.
Děkuji Pavel
Zdá se, že váš soused je o něco chytřejší, že se podíval do OZ a "stav. zákona", ale to nic neznamená, počtěte si v něm též. Pokud dodržíte jisté regule, nic vám ve výsadbě nebrání. Bohužel každý úředník k tomu přistupuje jinäk, takže lze vám jedině doporučit si zajít na svůj "stavební úřad" Odbor stavebního řádu a tam si popovídat. Nebojte se, hlavy netrhají. Problém bývá právě u výšky plotu. Třeba nebudou požadovat ohlášení. Divím se, že jste tam už nešel sám a souseda tak neutřel..
Domnívám se, že PŘESNÉ informace nezískáte. Jeden a ten samý živý plot může někde být naprosto v pořádku, jinde může trošku vadit (já budu mít plot od souseda směrem na sever - tím pádem budu stínit jen sama sobě. Budu ho mít směrem na jih, soused bude mít za mým plotem pouze metr zahrádky a už mu budu stínit) No a pak je to hlavně o lidech. Když budu mít v prvním případě za souseda magora, tak mi keře poleje Roundapem. Ve druhém případě to bude normální člověk a vadit mu to nebude.
Takže asi tak - živý plot vysaďte tak, aby se větve nedostaly nad sousedovic pozemek. Výšku keřů udržujte tak max. kolem dvou metrů. Ale na tohle opravdu žádné tabulky s centimetry neexistují (teda aspoň se domnívám)
No, ale mezi námi. Jestliže je soused , tak mu bude vadit živý plot i za sedmikrásek. Takže já bych souseda neřešila a vysadila bych takové keře, abych z nich měla radost já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.