Nejste přihlášen/a.
Zdravím ve spolek,
jaký je rozdíl mezi tím, když je dům označen číslem poipsný a číslem evidenčním?
Tuším, že tam asi budou jiný podmínky pro kolaudaci apd., ale jen tuším a kdyby jo, tak jaký?
Všem děkuju za příspěvek.
Čísla popisná se přidělují budovám trvalým, čísla evidenční pak budovám dočasným nebo rekreačním (apod.). Pěkné počtení je např. tady - cs.wikipedia.org/... ...
doplněno 18.05.13 00:12:Podle mne jde o informace, které člověk uvádí v ohlášení stavby či žádosti o stavební povolení.
doplněno 18.05.13 12:36: ..."co konkrétně je třeba udělat"... - domluvit se na obecním úřadě... Pomoci ´domluvě´ by mohlo např. nahlášení trvalého pobytu aspoň jedné osoby.
Děkuju za příspěvek, ale tohle jsem už četl.
Zkusím tse edy zeptat jinak. Jak se píše na oné Wikipedii: "Každá budova se označuje buď číslem popisným, jde-li o stavbu trvalého charakteru, nebo číslem evidenčním (v jiné číselné řadě), jde-li o stavbu dočasného nebo rekreačního charakteru. Číslo přiděluje obec rozhodnutím"
Co služí obci jako podklad pro rozhodnutí? (že zvolí popisné či evidenční číslo)
Obci k rozhodnutí slouží kolaudační rozhodnutí, které definuje, o jaký typ stavby se jedná. Zajímavé čtení je třeba czso.cz/...
Tak ještě jináč!
Je stará chalupa, která měla dříve č.p.. V současnosti je ale označena č.e., co konkrétně je třeba udělat, aby budova měla zpět č.p.?
Vadí Vám v něčem to, že budova má číslo evidenční místo popisného? Omezuje Vás to nějak.
Co udělat pro změnu by Vám měli sdělit na příslušné obci.
Mám podobný problém, koupila jsem chalupu, která měla kdysi č.p. pak to obec změnila, protože majitelé měli trvalé bydliště v nedalekém městě. Nyní je tu č.ev. které je problém, protože ne všechny obce - záleží na starostovi obce - jsou ochotny přihlásit na č.ev. člověka k trvalému pobytu. Navíc pokud je tato stavba v obci, která nemá vlastní stavební úřad, je třeba zajet do spádové obce, pod kterou nemovitost patří. Tam je potřeba o tuto věc zažádat. Tam je třeba dodat tzv. dobrozdání-vyjádření, že je objekt vhodný k trvalému bydlení a tím pádem lze realizovat změnu z rekreační na trvalé bydlení. Tento doklad ze stavebního úřadu je třeba donést na katastr, kde se zaznačí změna způsobu využití budovy. Jaké pak bude číslo nemovitosti netuším. Je totiž možné mít v jedné obci dvě čísla třeba 35. Jedno je popisné, druhé evidenční.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.