Nejste přihlášen/a.
Krásný den všem,
mám jednu věc, která mě dlouhodobě trápí. Jedná se o odhlučnění panelákového bytu. Naši sousedi jsou opravdu hrozní a nedá se s nimi bohužel jakkoliv domluvit - nechápu to, ale je to tak. Zkoušel jsem vše, ale dospěl jsem k rezolutnímu názoru, že musím byt odhlučnit z mé strany. To znamená, že je potřeba nakoupit nějaký materiál (nevím jaký) a nainstalovat to tak, aby vše klapalo. Určitě si neslibuji, že to bude 100% - ale ... aspoň 50% hoooodně pomůže. Máte někdo tip, jak efektině odhlučnit byt a jak být v pohodě?
Díky všem!
Martin
No jsem v podobný situaci, tak jsem taky přemýšel, jak by to šlo udělat, ale zatím jsem nic nerealizoval. Jediný co jsem našelna netu, jsou "akustický sádrokartonový desky" . Nevím jestli sem můžu psát firmu, tak když dáš vyhledat to co je v předchozí větě v uvozovkácha k tomu přidáš slovo modrý, tak máš výsledek. Nevím o kolik to přesně utlumí, ale určitě ti to byt zmenší. Nicméně já jsem uvažovalto dát jenom do ložnice, protože jde mi jen o klid v noci
Jinak píšeš, že si zkoušel vše. Vyzkoušel jsi i oko za oko zub za zub? teda správně hluk za hluk?
přeju pevný nervy
Každý musí někdy spát. Pokud sousedi dělají bordel v době nočního klidu, předpokládám, že spí v době mimo noční klid. A to se jim musí maximálně znepříjemnit, aby si uvědomili, co dělají Vám - navíc je to zcela legální a jak to uděláte, to záleží už jen na Vaší představivosti.
Jinak strejda dělal odhlučnění stropu v paneláku, protože sousedi položili kachličky přímo na beton. Podhled ze sádrokartonu, nad něj dal minerální vatu. Tvrdil, že to pomohlo.
Dělal jsem u zákazníka - na zeď papírové proložky na vajíčka,isover aku 4cm/radši víc/,předsazená stěna z 2xSDK,obyčejný 12,5.Architekt protestoval,že lepší by byl korek 5cm,nicméně zákazník spokojený,sousedy neslyší.
budu postaven před podobný problém, mohl by jste blíž popsat technologii, čím jste to lepil? dával jste to i na strop? děkuji
Dělal jsem jen stěnu,proložky jsem v pěti bodech přilepil akrylátem,aby to trochu drželo,před to isover,profily a sdk,žádná věda.Ty proložky shánějte ve firmě,která zpracovává vajíčka,rádi se jich zbaví zadarmo. U mně to byl výrobce majonéz a tatarek. Stěna 5x3m stála asi 4tkč za materiál.
Tak to je super s tím isoverem Krapet jsem ještě googlil a našel dost zajímavé fotky a report zde: akusticka-pena.cz/...
Je tam i reference toho, kdo si byt odhlučňoval... no, bude to jistě velká investice. Možná si to chce zjistit na kolik vyjde právník a na kolik tyhle akustické desky - a pak to porovnat )
Rozhodně vaječné proložky nejsou to,o čem je řeč.Používali jsme je jako zvukováé zatlumení místnosti,kde se měla provozovat hudební přehrávka,aby stěny nevytvářely echa.Ale jinak se tu projeví pro průchod zvuků jen tlumení pomocí tloušťky použitého papíru.
Zatlumení procházejícího hluku a zvuků je i dost závislé na frekvenci těchto zvuků,nízké kmity zatlumí těžká a hmotná stěna(beton) a vyšší kmitočty(nad 1000 Hz pak vláknitá struktura.Proto bych doporučil sendvičovou stěnu,kde by blíž k sousedovi byly mnalepeny betonové dlaždice a na nich 2 cm desky HOBRA.Na ni by pak neškodil koberec.
Sádrokartonová příčka totiž toho moc nezatlumí a zabere moc místa.
V bytových domech pak je ještě jeden problém,přenos hluku a zvuku konstrukčními prvky stavby,tedy trubkami,špatně zatlumenou podlahou,otvory kolem odpadů.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.