Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mam problém se zatuchlím prádlem ve skříni. Vyprané prádlo mi po několika týdnech začne ve sříni smrdět. Peru ho v Arielu a aviváž používám Lenor. Žehlím ho a věším ho většinou venku popřípadě v sušárně ve sklepě. Prádlo dávám do skříně, suché, čisté a stejně mi za čas zasmrádne Ve skříních mam i mýdla a zkoušela jsem různé levandulové pytlíčky. Nepomáhá mi nic
Máte někdo podobnou zkušenost?
Nejjednodušší řešení je přestěhovat skřín, v tom místě kde stojí, je moc vysoká vlhkost, nejspíš je to roh místnosti a možná tam najdete i plíseň.
Pokoj jsme nedávno malovali a plíseň za skříní, ani nikde jinde v bytě nemám. Pokusím se se prádlo trochu protřídit a nejspíš prádlo prokládat mýdlem...
to že jste malovali neznamená, že tam není vlhko, je fajn, že není plísen... ale je tam vlhko... a proto je to to zatuchlé, kdybyste měla vlhkoměr, zkuste to
Zrovna takovýhle problém jsem měla se skříňkou, ve které mám ložní prádlo. Byla jsem už opravdu zoufalá! Mám přece už nějaké roky, nějaké zkušenosti a nikdy se mi toto nestalo, až teď. Nebylo možné přijít na to, proč to tak je. Do suché, několikrát vymyté a vyvětrané skříňky jsem vždycky dala cíchy vyžehlené. A toto! Moje osmdesátiletá tchýně měla skříň plnou cích, které od doby, kdy je jako výbavu dostala, nepoužila. Měla je převázané stužkama a byly vpořádku. Jen měly zažloutlé pruhy tam, kde bylo zvenku přeložení. :D Nějakých skoro padesát let stejně peru cíchy obrácené naruby, s předpírkou, žehlím. A najednou toto! Napadlo mě, jestli se nemohlo stát to, že měkká vrstva pod plátnem na žehlicím prkně navlhla od napařovací žehličky a vlhkost předala cíchám. Od té doby cíchy po žehlení dám ještě na hoďku na šňůru. Je pravdou, že smrad jsem odstranila, ale původem si nejsem vůbec jistá. A děsím se představy, že toto začne znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.