Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Beton na starou dlazbu

Od: filippek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, má někdo zkušenost s položením betonu přímo na starou hladkou dlažbu? Použil jsem adhezní můstek ale stejně ve mě hlodá nedůvěra, jestli se od sebe vrstvy časem "neodfouknou". Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je vrstva tenká,asi bych měl ten pocit také.Lépe by bylo použít nivelační stěrku.

JABRAKA

filippek
hodnocení

Vrstva má cca 1-2 cm (podklad byl dost křivý) a použil jsem proto betonovou stěrku, která je určená pro vrstvy od 0,5 do 2cm. Spíš se bojím odskočení od té spodní vrstvy - dlažby, přestože mi bylo řečeno, že když dám adhezní můstek, bude vše ok.

plaky*
len sa spytam: co je ten adhezní můstek?
stafan*

Adhezní můstek Polycol 264
Adhezní můstek 264 je dvousložková epoxidová kompozice, vytvrzující reaktivní složkou určena k vytvoření pevného přechodového můstku mezi podkladem a následnou užitnou vrstvou, lze ho aplikovat jako bezrozpouštědlovou penetraci na asfalt, beton a jiné porézní podklady.
Balení:
5+1,75kg;
10+3,5kg;
20+7kg;
30+10,5kg;
Použití:
adhezní můstek (s možností vsypu křemenného písku vhodné frakce)
určen pod epoxidové stěrky, polymerbetony, vícevrstvé a silnovrstvé nátěry
na podklady jako je beton, asfalt, pálená neglazovaná dlažba a ostatní porézní materiály, včetně původních epoxidových stěrek a podlahovin
bezrozpouštědlová penetrace podkladů jako asfalt, beton
Barva: Transparent
cs/stavebnictvi/epoxidove-systemy/adhezni-mustek-polycol-264/,
)
POST = array (
)
->

frankie*
hodnocení

0x

Resil jsem nedavno podobny problem a protoze se nenasla 100% odpoved, ze beton v male vrstve na starou dlazbu bude OK, tak jsem nakonec radeji tu starou dlazbu vymlatil a poter (3-8cm) sel na spodni beton, ktery jsem peclive napenetroval... F

kejki3

To byla chyba, v každém hobbymarketu najdete krásně udělanou desku s postupem, jak na to, s ucelenou řadou jednoho výrobce.

kejki3

Omlouvám se, četl jsem dlažbu na dlažbu.

Betonový potěr má stanovenou minimální tloušťku podle druhu.

frankie*

V pohode... :) Resenim jsou snad ruzne nivelacky, ale vyslo by to na x tisic, takze me lip vyslo to vybouchat a cele znovu prejet poterem. F

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]