Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit nějakou jednoduchou mikrovlnku pro seniory. Jde jen o to, aby uměla jídlo ohřívat a byla jednoduchá na ovládání, nemáte s nějakou dobrou zkušenost?
Moc díky
Dobrý den, možná by mohla vyhovovat ta viz odkaz. Je jednoduchá a má slušné recenze. Zdravím!
Tato je bezva, ale existuje i taková, se dvěma knoflíkama. Jeden je na čas, druhý je na sílu mikrovlnění. Bez stupňů. Každopádně tu nejlevnější, ale přitom známou značku. Žádné číňany.
mikrovlnne-trouby.heureka/... Já mám tuto a jsem nadmíru spokojená. Umřela mi inteligentnější, ale nebylo to vůbec třeba. Tahle úplně stačí.
Dnes mi Vincent dělá nějaké podivné věci. Když jsem klikla na odkaz na troubu, vyjela mi mikrovlnka s knoflíkem na nastavení stupňů C a úplně jiná značka to byla. A jinde, když jsem dala odkaz, načetlo se video. Vypínám ho a jdu si ohřát oběd!
Takovejhle dotaz by mne pěkně urazil. To je jak dělat ze seniorů BLBCE. Opak je spíš pravdou, alespoň podle toho, jak "složité" matematické příklady si tady zadávají teanegeři.
to jste asi ještě seniorovi, kterému není technika nijak blízká nevysvětloval, jak zacházet s počítečem, novým mobilem, satelitním přijímačem... jasně, jsou takoví, kteří to pochopí hned a na zbytek přijdou sami, ale proč jim to zbytečně zatěžovat?
Digitální mikrovlnka akorát zbytečně žere pořád (svíticí hodiny), je dražší a má plno naprosto zbytečných funkcí.
"Normální" člověk by se ptal na jednoduchou mikrovlnku a nespojoval to se seniory. Maximálně tak mobil pro seniory. Né kvůli ovládání, ale špatné oči.
A do popisovaného stavu se "starý" člověk dostane vlastním přičiněním, ale i svým okolím. Duševní aktivita je nutná a okolí ji musí podporovat a né lomit rukame že babiččce je tolik a tolik. Spousta dalších studuje Universitu středního věku. Jen tak mimochodem nedávno byl průzkum co starších nad 60 chodí do počítačových kursů.
Já tam nechodím. Mně těch 60 bylo již před dosti roky. Už jsem to asi prošvihl.
ok, špatně jsem to podala.
A rukama fakt nelomíme, ale to byste musel o té naší situaci vědět víc, ale to sem nepatří.
Každopádně díky za radu.
Ono je to někdy i o přístupu. Někdo radši jako první prohlásí "to je pro mě španělská vesnice" a po celou dobu vysvětlování mává rukama, pošklebuje se a opakuje, že tomu STEJNĚ nikdy rozumět nebude. A pak si na každé praní bere ten 60stránkový návod A4 a hledá, které dva čudlíky zmáčknout.
Jirko, nechci nikoho urážet. Babičce je přes osmdesát let, už není tak čilá a už jí to hůř myslí. Chci jí to jen co nejvíce usnadnit.
A jen tak mimochodem. Zrovna dnes jsem zánovní jednoduchou mikrovlnku nabízel. Dva mechanické knoflíky. Nic víc. To jen kdyby náhodou pisatelka byla z náchodska či Hradec Králové až Rychnov.
Pro "jirbar"
- v dnešní společnosti je naprosto normální, že jsou senioři chápáni jako BLBCI a ALZHEIMEŘI - taky jsem se s tím musela smířit.
Moje maminka se naprosto bez problémů naučila až v 76-ti letech ovládat používání a ladění videorecordéru, mobilu, ladění televize, set-top boxu - o mikrovlnce ani nemluvě. Dříve tyto přístroje neměla k dispozici - ale dělala si sama fotky - vyvolávala filmy (černobílé) a uměla pracovat se zvětšovákem. Bohužel mi umřela v 91-letech na rakovinu - žádný Alzheimer se nekonal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.