Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodlužovačka u pračky je horká

Od: kvetka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, u pračky jsem ucítila gumu, po vypnutí jsem zjistila, že prodlužovačka je tak horká, že se ani nedala vzít do ruky. Šňůra od pračky horká nebyla, jen u spojení s prodlužovačkou, ale ne tak moc. myslíte že můžu vzít jinou prodlužku ( mám jednu s přepěťovačem) a zkusit doprat?*bzum*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bonie*
hodnocení

6x

Pračka by vůbec v prodlužce být neměla, horká byla protože odebírala hodně proudu - právě ohřívala

v prodlužce vždy bude nižší proud než je v zásuvkovém okruhu, riskujete při velkém odběru proudu.

V žádném případě nepoužívejte na tohle prodlužovák z marketu, baubau.. vietnam, china a pod *modla*

jabraka*
hodnocení

4x

Ta prodlužka je určitě vadná.Ty přepěťové jsou ale spíše na nižší zatížení,přístrojové,pro pračku,myčku a podobně se nehodí.

JABRAKA

hodnocení

2x

tokud bylo vařící spojení (kolíky a plast okolo ) tak je tam velký přechodový odpor např špatný kontakt vidlice nebo spinané kontakty použijet jinou která je v pořádku nebo to nechte prověřit eletrikářem

hodnocení

2x

V první řadě byste neměla na pračku prodlužovačku používat vůbec.

Pokud byla horká prodlužovačka a ne šňůra pračky (znatelně chladnější), můžete s jinou prodlužovačkou doprat (asi by to ale chtělo bez té přepěťovky).

kvetka*
hodnocení

Tedy! děkuju vám všem za promptní odpovědi*slunce*

už jsem trochu vychladla a myslím, že to nechám do rána ( abych nebudila hasiče*zed*) a přes jinou silnou prodlužku do jiné zásuvky aspoň odčerpám vodu...

díky za upozornění že přepěťovací je slabá..

doplněno 14.05.13 22:54:

a ještě k tomu, že používám prodlužku u tak silného spotřebiče - v návodu bylo, že když už je to nutné, tak kvalitní prodlužku a hlídat, aby se při ev. vytečení pračky nedostala do vody..

v létě budeme dělat novou elektřinu, jinak to zatím nejde než s prodlužkou

hop®

Máchání a ždímání zvládne i obečejná prodlužka, nejhorší je ohřev vody...

kvetka*
hodnocení

prima, už nebudu topit než se to vyřeší*stop*

isteron
hodnocení

0x

Na zástrčke predlžovačky je údaj o maximálnom odbere prúdu. V časoch , keď ešte chodili zapojovať práčky odborní elektrikári bolo požadované zapojiť na istič minimálne na 16 A. Táto hodnota má byť aj na vodičoch, ktorými sa napája práčka na sieť. Keď sa vodič zohrieva, značí že ním preteká príliš silný prúd. Treba použiť vodiče o hrubšom priemere. Najväčší odber elektriny má práčka keď zohrieva vodu a zároveň motor točí bubon. Musím potvrdiť, že v manuáli práčky mám tiež upozornenie - nepoužívajte predlžovacie šnúry a ani rozdvojky!

Originálna šnúra na práčke ( Whirlpool ) má označenie prúdu 16 A!

Ono se ale tomu označení na prodlužovačkách taky nedá moc věřit

třeba tady

asd*
hodnocení

0x

horký kabel = slabé dráty nebo prodlužka stočená do cívky.

Použít můžete kvalitní prodlužovačku (kabel 3x2,5 nebo i silnější), co nejkratší a rozvinutou (pokud je na bubnu tak úplně rozvinout). Běžné prodlužky jsou max. 3x1,5, nejjednodušší je koupit kus kabelu + koncovky a smontovat (pokud neumíte tak elektrikář).

Ty nejlevnější někdy mívají napsáno 3x1,5, ale ve skutečnosti tam je 3x 0,75 a podobně, to pak na pračku opravdu neni *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma přechodový odpor

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]