Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pověsit 4 a 6,5 kg na zeď

Od: gorka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám jeden obraz 4 kg a zrcadlo 6,5 kg, chci je pověsit na cihlovou zeď (25 cm)... Háček TWENTY UNIVERSAL asi nestačí, že jo? Jaká je nostost těch háčků? Obraz i zracdlo mají dva závěsy. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Oba předměty spolehlivě unesou dvě 8mm hmoždinky s příslušnými háčky. Je ale nutné, aby byly zavrtané v cihle, nikoliv ve spáře.

asd*

Hmoždinky lepím, pak drží i ve spáře kde je spíš písek než malta. Oblíbil jsem si na to bílou spárovačku na obklady, oproti sádře se s ní dá pracovat delší dobu.

hodnocení

2x

Mám těžké zrcadlo, které má také dva solidní kovové závěsy, pověšené na háčcích. Do zdi jsem vyvrtala díru, vtloukla hmoždinky a zavěsila zrcadlo. Je to zrcadlo starožitné, krbové. Nevážila jsem ho, ale je sakra těžké, ale drží na místě už osm let.

gorka*
hodnocení

Takže hmoždinky...tak se nedá nic dělat, bude se vrtat.. Děkuji

mowla*
hodnocení

2x

"Twenty" háčky mají - jak název napovídá, nosnost cca 20 kg - ovšem v ideálním případě, na omítce v žádném případě.

Pro případ cihlové (a naomítané) zdi bych se rozhodně přiklonil ke kolegům výše - hmoždinky a vruty, hmoždinky opravdu stačí 8 mm.

gorka*
hodnocení

právě, těch 20 se mi zdálo fakt divné...

hodnocení

0x

Nedivejte se na nazev. Hlavne zalezi na podkladu do ktereho budete zatlpoukat. Ty hacky pouzivam na male obrazkym tam je to OK. Dalsi nevyhoda je, ze se nedaji dost dobre sundat bez poruseni omitky. Jinak jsem se dival na web:

twenty.cz/...

A tam je uvedeno, ze je to urceno na zatluceni do plechu, nebo ocelovych zarubni. Tam by to ten obrazek asi udrzelo, ale na male plose zatlucene do steny se vam akorad odtrhne stuk. Krebicky jsou kratke na to, aby se dostaly az do zdiva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]