Nejste přihlášen/a.
Rád si nechám poradit, i když se jedná o problém mého vlastního oboru. Stojím před řešením náhrady zásuvek v karavanu. Karavan je vybaven anglickými zásuvkami, (viz. foto).
1) Je lepší vyměnit zásuvky, i když jejich vnější rozměr neodpovídá našim zásuvkám, naše jsou menší a bude nutná nějaká estetická úprava?
2) Vyměnit zástrčky na používaných spotřebičích? Kde je ale sehnat?
3) Použít redukce?
Mám podobný karavan, ovšem mám i několik originál anglických spotřebičů. Na české spotřebiče (comp, TV) mám zatím jednu prodlužku s anglickou zástrčkou, ale plánuji vedle každé anglické zásuvky dát jednu českou do lištové krabice.
doplněno 16.05.13 17:58:Mám několik zbytečných anglických prodlužovaček, po namontování české zásuvky (nebo několikazásuvky) vznikne "pohyblivá redukce", mohu poskytnout...
Ahoj, asi záleží na vhodném použití -rozhodnutí. Nevím nic bližšího o tom, jak to v tom karavanu s elektrikou vypadá, nevím taky jak se cítíš s elektrikou v kramflekách, ale může to udělat i elektrikář, jako dobrý nápad se mi zdálo, tam kde by bylo potřeba, přidat vedle stávající krabice "českou" krabici a zásuvku. (Pozor - pokud jsou 2 zásuvky hned vedle sebe, nedá se tam použít rozdvojka :-/ ale třeba by případně pomohla dvojzásuvka .
Pokud bys chtěl vyměňovat zásuvky, doporučil bych vyměnit i krabice, což by zjednodušilo estetické úpravy .
Pokud bys chtěl zachovat stávající zásuvky a udělat redukce na prodlužovačce, mohl bych nabídnout (asi 2) přívodní šňůry původně k PC, pokud by se koncovka ustřihla, dá se na ni namontovat třeba i vícezásuvka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.