Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava prasklinek ve fasade

Od: rakos* odpovědí: 6 změna:

Zdravim, chtel bych se zeptat, cim mohu zadelat praskliny ve fasade a pak pretirat novou barvou. RD je 15 let stary.

Dekuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejdřív je potřeba zjistit příčinu prasklin a pak řešit následek , nabízí se použít venkovní akrylátový tmel a pak fasádu nabarvit, ale mám obavu že po přetření budou opravovaná místa vidět .Ikdyž šikovný řemeslník by praskliny mohl zatupovat k nepoznání.

hodnocení

0x

Podle velikosti trhlin a co je to za druh fasády?

rakos*
hodnocení

Je to zateplena fasada a na ni mnichovska omitka hrubosti 1 a 1,5. A praskliny o tloutce 1-3 mm

jedině nějaký akrylátový tmel ale to by bylo vidět-nebo aspon to tu aplikovali u souseda,a kde to udělali je oprava patrná.já měl jemné ale bylo to mou blbostí a přetřel jsem to barvou s výstužným vláknem a zatáhlo se to,barva byla revitalcolor-ag(ale byli to jen vlásečnicové).1 - 3mm to je dost to bude někde chyba v konstrukci u souseda to nabouchali tzv na buchty a to je největší blbost proto mu to také takto popraskalo i když to opravili praskliny se objevují opětovně

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud těch prasklin nejsou stovky,dá se použít silikonový tmel přetiratelný,na němž drží většina nátěrů.Na příklad:

soudal.cz/...

JABRAKA

rakos*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]