Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to v pohode? teplota 16-18C , vlhkost 76%

Od: petr86 odpovědí: 10 změna:

Zdravim,

mam takovy dotaz: delame rekonstrukci a zatim mame hotovou kuchyn. Ted jiz netopime. V kuchyni je priblizne 16-17 stupnu teplota a vlhkost 76%. V dome zatim nebydlime. Jde mi o to, jestli mi takto vysoka vlhkost nebude delat nejaky problemy (nabytek, zdi atd). Kdyz bylo pekne a venku nebylo vlhko bylo tam kolem 55-65% vlhkost.

Mel bych radeji v kuchyni pritapet? Nebo pri teto teplote je to OK?

Díky za rady :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

venku je vlkho tak mam 60procent a 22stupnu , ale optimal je 40-60procent , pak trpi elektro a hnije dum , rozhodne bych pritopil

figurek*
hodnocení

1x

Jak píšete, děláte rekonstrukci. Jestliže také děláte nějaké podlahy nebo vnitřní omítky, pak bych se zvýšené vlhkosti ani moc nedivil. Když jsem dělal betonovou podlahu, pak mi voda tekla po oknech, srážela se i na okenních rámech a větrání nestačilo. Trvalo pár dní, než beton vyschl.

No a za druhé, jak jste si všiml, vlhkost vzduchu souvisí s teplotou. Když klesá teplota, roste vlhkost.

*

Myslím, že můžete být v klidu. Jestli se vám voda nesráží ani na zdech, ani na nábytku, pak se při 76% vlhkosti nestane vůbec nic. Jen ty nové podlahy a nové omítky vysychají pomaleji.

hm*
hodnocení

0x

Teď jsem se podíval a v mém pokoji je 69% vlhkost. Pro lidi snad je dobrá vlhkost (jestli si to nějak nepletu) kolem 80 %. Když přijedete, vyvětrejte, pak si třeba trochu přitopte, ale jinak, podle mne, 76 % nemusíte nijak zvlášť řešit.

to je špatná rada. Normální je vlhost v bytě někde do 60%, pak už je to problém. 76% vlhkosti vám může poškodit nábytek nebo i elektroniku a žádný výrebce Vám neuzná reklamaci. V paneláku se nad 50% nedostanete.

hm*

Když zmiňujete elektroniku a nábytek - po ruce mám návod k dřevěným reprobednám a uvádějí v něm provozní relativní vlhkost 45 % - 85 %.

jendad

Na vlhkoměru mám optimální pásmo vyznačeno 40 - 60% . Pod 40% se myslím hodně víří prach a člověku to nedělá dobře (vysychají sliznice) . Nad 60% je myslím možná tvorba plísní a hub *smich* . Ted tam mám 65% .Že bych skusil zatopit v krbovkách aby to kleslo *palec*

.. přesně tak optimum je do 60

to jistě neplatí pro elektroniku.

pb®
hodnocení

0x

A není to venkovním počasím? Venku je v posledních dnech dost vlhko a já pozoruju zvýšenou vlhkost i v domě. V zimě za mrazů jsem měla doma mezi 40-50%, nebyl problém udržet vlhkost v tomhle rozmezí pravidelným větráním. Teď pochopitelně už netopím, ventilačku otevřenou pořád a vlhkost se zvýšila a je přes 60% při vnitřní teplotě 22°C a víc.

petr86
hodnocení

Děkuji Všem za odpovědi...!*palec*

zkusil jsem dnes dat termostat do kuchyne a nastavit teplotu na 20C.

Za chvilku tam bylo 64% vlhkost.Kouknu jak to tam bude vypadat vecer.

Nastavim termostat (pro jistotu) na 19C nez se pocasi umoudri.

Dnes je u nas venku 86% vlhkost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]