Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,mám prosbu. Včera mi truhlář dodělal kuchyňskou linku a ejhle. Když přidělal na myčku dvířka (vestavěná myčka), tak nelze otevřít dvířka úplně. Drhnou o spodní díl myčky, jak tam je nádobka na sůl. Když dvířka trošku přiřízne, tak se sice problém odstraní, ale při zavření budou kratší, než ostatní skříňky a bude to vypadat nevzhledně. Nechápu, co je špatně, prosí o radu. Děkuji
Z Vašeho popisu mě přijde jako příčina to, že truhlář nedodržel rozměry krycího čílka na myčku. Pravděpodobně se ji snažil zvednout až pod pracovku, ale ta myčka na to není zřejmě dělaná. Každá myčka má dány zástavbové rozměry, kde je mj. definována i zástavbová výška myčky a rozměry jejího čílka. To je zřejmě ten problém. Řešitelné to samozřejmě je. My třeba máme linku na míru, výška pracovky je 107cm, takže nad myčkou máme ještě šuplík. Pak je možné dodržet dané zástavbové rozměry a vše funguje.
Právě že si to všechno měřil ještě když jsem tu měla původní linku a pak ještě znovu (když už myčka stálo volně). Výška je OK, mám nad myčkou ještě takový panel z lamina - mám totiž taky vyšší pracovní desku, jako vy. Samozřejmě že jsem práci nepřevzala, nejsem blázen. Nedoplatila jsem mu, kvůli tomu ani zbytek. Přijede v pondělí. Jen by mě to prostě zajímalo, co s tím je, kde je zakopanej pes.
Nedrhnou dvířka čirou náhodou o sokl? To se někdy stává. Vyřízne se kousek soklu a už to funguje, není to při normálním pohledu vidět. Řezat dvířka je samozřejmě nesmysl. Holt ti to bude muset truhlář upravit když to neudělal zrovna.
V soklu má průřez, jinak by se to nedalo snad ani otevřít Řezat se nemůžou, bylo by to vidět. Nedala jsem 2 litry za dvířka, který nejdou otevřít, nebo budou nehodnocené nějakým řezem. Hlavně mi nejde do hlavy, jak je možné, že u té staré to šlo, když výšky jsou stejné..
tak tady jsou fota. Nakonec museldát pryč i kryt z myčky ( spodní čílko). Pod ním je nádobka na sůl. Drhne to o ty postranní plechy.
No, z čelního pohledu se toho moc nepozná. Co to je za typ myčky? Každopádně mi přijdě divně řešené to lamino mezi myčkou a pracovkou, takové řešení jsem ještě neviděl
Výška je 90 cm. Projela jsem papíry a zjitila jsem, že dvířka na nové line jsou od 3 mm delší, než u předchozí a to bude tím. Tak musí udělat nové
Pokud je předek na myčce opravdu o 3 mm delší a opravdu to je ten problém proč to nejde úplně otevřít, tak by bylo řešení udělat předek nový, o 3 mm menší.
Ovšem i podle fotek se to těžko poznává, kde je chyba. V každým případě to není tvůj problém, ale problém dodavatele truhláře. Divím se mu, že si to nevyzkoušel, osobně si pokaždý všechny dvířka, šuplíčky a podobný věci zkouším, jestli opravdu fungují.
Možná, kdyby to člověk viděl na vlastní oči kde to naráží, stačilo by tam jen lehce hrábnout a už by to chodilo.Tam opravdu moc nechybí, to je kousek. Oprava na 10 minut. Nový menší předek je oprava na delší dobu a je otázka, jestli by to pak nebylo vidět.
Původní linku jste měla stejně vysokou jako tuhle novou?
Myčky jsou dělány na standardní výšku kuchyní. Pokud se zvyšuje pracovní deska, musí se myčka o rozdíl výšek vypodložit NAHOŘE, v opačném případě jsou dvířka dole logicky delší, než na jaké je myčka dělaná. Případně by musela být zachována standardní výška (rozměr) spodních skříněk a prodlouženy nožičky (a širší spodní sokl), ovšem proč se zbytečně okrádat o úložný prostor...
Zkuste se podívat sem :
tam jsou i montážní návody pro myčky, včetně délky čílek. Pokud to nekoresponduje s tím, co předvedl Váš truhlář, tak to musí předělat. Podle mě to čílko udělal příliš dlouhé, protože myčku vytáhl hodně vysoko. Takže bych to řešil malým čílkem (clonou) nad myčkou a zkrácením dlouhého čílka
betak. proč si s tím lámete hlavu Vy? Když si to svépomocí opravíte, tak ztratíte možnost kuchyň reklamovat. Zavolejte tomu, kdo Vám kuchyň dělal a ten ať to dá do pořádku. TOHLE co Vám namontoval je naprostý AUŠLUS a já se domnívám, že o této závadě výrobce moc dobře věděl...Nebo je ještě možnost, že ta dvířka jsou jenom nějak špatně nasazena. I
Sebod, takto přesně jsem reagovala i já, ve třetí odpovědi. Rovněž nechápu, proč se tazatelka neobrátí na dodavatele. Ale asi v tom bude nějaký jiný zádrhel. Jinak si to vysvětlit nedovedu.
Nebudu to opravovat já! Proto jsem si přece nenechala kuchyň dělat. To jsem si ji mohla udělat celou sama. Lámu si s tím hlavu, protože mě to zajímá a nechci aby potom truhlář na mě třeba dělal chytrýho. Omlouvám se ostatním, co mi tady píšou "chytré kecy" že vás tím tady zatěžuji, když jsem na řešení přišla sama!
Nikoho nezatěžujete, buďte v klidu . Opravdu je to špatně udělané od truhláře a předpokládám, že to odstraní
Vy si s tím ale vůbec nemusíte "hlavu lámat". A truhlář nemůže dělat chytrého, když mu předvedete to, co jste nafotila a vysvětlila zde.
Takže já se Vám také omlouvám za "chytré kecy", které jsem k této otázce měla. Ale nikde jsem nenapsala, že jste někoho svou otázkou zatěžovala. Já jen napsala, co bych udělala ve Vašem případě já.
Suzy, zkuste zabojovat s tou svojí vztahovačností, nikde nevidím, že zrovna Vy jste měla "chytré kecy", a správně jste napsala že "nikde jsem nenapsala, že jste někoho svou otázkou zatěžovala" - takže jste to psala zcela zbytečně. Nic proti Vám, fakt, myslím to dobře...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.