Nejste přihlášen/a.
K řezání palivového dřeva, 10-25m3 ročně.
Priority: životnost, kvalita zpracování, výkon, komformita při práci.
Pro jakou by jste se rozhodli?
Obrázek lze kliknutím zvětšit.
Děkuji všem za rady.
Nakonec jsem koupil Dolmar ES2135A.
Makita UC4030A
Já jsem viděl v novinách test elektrických motorových pil a vyhrála to ta z Mountfieldu.
Všechny Vámi uvedené pily jsou kategorie "Hobby" (často prodávané v marketech s velkou marží) - v podstatě to znamená, že "vnitřky" jsou hodně plastové. U pily je to ale asi jedno - nejedná se o zbíječku. Problém spočívá v jednorázovém zatížení, jaké pro pilu plánujete. Pokud Vámi uvedené dřevo plánujete nařezat "ve čtyřech termínech v roce", tak Vám pravděpodobně každá shoří. Pokud si představujete každý den uříznout tři - čtyři polínka, tak se Vám to bude určitě rentovat. Mluvím ze své zkušenosti - já spálil elektrické řetězové pily dvě.
Děkuji za reakci.
Smím-li se zeptat, jak se vám to povedlo?
U hobby výrobků je nutností jej odstavit, pokud je horký. Stejně tak pravidelné čištění od prachu a pilin.
Samozřejmě dřevo chci zpracovat v co nejbližším čase. Řetězová pila pro "naporcování" a následné zpracování na cirguli.
Pilu pro profesionální použítí, aby celý rok ležela ve skříni, a byla použita jediné dopoledne v roce?
Moje řeč. Než vyhatovaz 3 000 za elektrickou pilu, to je lepší za 4 999 v akci koupit třeba Husqvarnu 236. Tu máme my a jsme s ni naprosto spokojeni. Předtím jsme měli elektrickou a u té nám vyhořelo uchycení uhlíků. Nehledě na to, že je se s ní dalo řezat jen v dosahu zásuvek nebo tahat s sebou elektrocentrálu. Navíc při delším odstavení pod sebou dělala loužičku oleje takže se musela dávat na tác nebo podložku.
Dobrý den,
právě tím, že jsem nějak "nevychytal" zatížení, které pila jednorázově přežije. V jednom případě jsem kácel, odvětvoval a porcoval strom průměr 120 cm. V druhém případě jsem si chtěl nařezat prkna prostřednictvím vodítka. Vždy shořel motor - zasmrdělo to a bylo. Paradoxní je, že to mělo mít tepelnou pojistku (evidentně nemělo). Samozřejmě jsem dbal na mazání řetezu a jeho ostrost (stále to dělalo hobliny, nikoliv prach). Každopádně mi pilu poprvé vyměnili a podruhé raději vrátili peníze . Z mé zkušenosti proto doporučuji ověřit si, zda tam ta pojistka skutečně je. To může být ale docela problém, proto bych věřil spíše zavedenějším značkám z Vašeho seznamu - Bosch, Narex, a Makitu i Dolmar bych bral spíše za předražené profíky v oboru, bude se jednat o stejnou "třídu", ale alespoň nebudete pořád muset chodit po servisech a čekat, až Vám to vymění. Elektrické stroje, obecně, považuji (i přes tento exces) za nejvíce "blbuvzdorné" a mají jednoduchou údržbu.
mcgyver - jaký test? navíc pokud jde o české spotřebitelské testy, jsem dost skeptický ohledně jejich "objektivnosti"
eda - jaké dvě řetězové pily?
solenza - ta samá otázka, jaká pila Vám vyhořela?
bez konkrétních značek nemají vaše odpovědi příliš velkou vypovídací hodnotu.
pokud jde o ty testy, tak třeba ona dolmar si nemyslím, že by byla zase tak bídná, jak tu jsou elektrické pily podávány -
asi by si konkrétní pily musel člověk vyzkoušet, jak se s nima dělá - podle uživatelských recenzí se asi stroj vybírá celkem těžko, mně je elektrika sympatická, taky řeším, jestli na řezání kolem domu nevyhodit starou ne zrovna bezpečnou cirkuláru a nepořídit elektrickou řetězovku.
Taky jsem chtěl el.řetězovku .Ale když jsem pomáhal známymu pižlat ručně padlý strom . Tak jsem si to rozmyslel . Druhý den jsem si domluvil se znamym lesákem jako školení (něco jsme kaceli)a koupil stihl 181(cca 6000kč) . Nelituji . Asi na těch 10 a více metru by bylo potřeba něco silnějšího . Znamý co jsme to u něj pižlali si koupil něco benzín u mountfilda. Ne všude je eletrika!
2 ks Güde KS400E - dovozce píše "Lehká a snadno ovladatelná elektrická pila, určená pro přípravu drobného palivového dřeva, méně náročné práce v zahradě (odvětvování, kácení stromků) nebo tesařské práce." Tímto je její využití dáno a nic navíc prostě nezvládne(prokazatelně). Mě se ale právě líbila proto, že má motor v ose a strašně dobře se s ní pracuje, má nižší hmotnost, oproti srovnatelné konkurenci a měl jsem doboru cenu. Pokud bych potřeboval novou elektriku, hledal bych spíše podle těchto parametrů v PROFI tříde u zavedených výrobců - Bosch, Narex a pokud bych chtěl machrovat, tak i u Makity, nebo toho Dolmaru.
Narex EPR 40-24
mam narexu,5 rok a bez problémů šlape,má i tepelnou pojistku a kovová střeva,dolívám jen olej,brousím řetěz,na domácí řezání a tesařinu super věc-nic neřve a nesmrdí,palivové dřevo zmákne v pohodě a udolal jsem s ní i velký ořech i když ten kabel tam byl kapku na obtíž,mamdoma i sthillku ms 250 ale častěji šáhnu po narexe.když je ostrý řetěz což je základ jede jak das
Dříve byl pro mě jasným adeptem Narex, bohužel po přečtení pár názorů jsem si to rozmyslel. Dnešní pily od Narexu jsou s kvalitou podstatně hůře, nechávají si to ve velkém dovážet z Číny. Podle servisáka, který jednu rozebíral byly velké vůle v uložení motoru, nekvalitní plasty, atd. Motor mimo osu je taky jednou z nevýhod.
Seřadil bych to asi takhle: 1. Dolmar/Makita (je to stejná pila jen jiná barva) 2. Gardena, 3. Narex (motor do boku), s odstupem ten zbytek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.