Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava, zpevnění venkovní zdi

Od: spaw* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych prosím poradit:

Venkovní samostatně stojící cihelná zeď 30 cm. Výška cca 2,5 metru (která se nemá o co opřít - staré zdi, které byly na zeď kolmé jsme vybourali a blbci jsem nenechali ani opěrné sloupky).

Původně byla součástí starého domu, který se zboural. Zeď bych chtěl zachovat, nahodit...

Z druhé strany zdi je do výšky cca metr zeď zasypána hlínou, tu bych chtěl odkopat, dát na zeď "ipu"a zpět zaházet. (protože zeď tahá vodu a v zimě cihly , které jsou pod zeminou vypraskaly...).

Z vnitřní strany - jak je fotografie, bych chtěl dozdít a samozřejmě provázat sloupky.

Myslíte, že to bude dostatečné řešení, aby zeď nespadla, když se o ni pořádně opřu, tak zeď vibruje (ne moc, myslím si, že to je tím, že se právě o nic neopírá).

Zeď se mně nechce bourat, ale chci, aby byla "bezpečná.

Děkuji za každou radu.

doplněno 10.05.13 09:17:

plus.google.com/...

Oprava, zpevnění venkovní zdi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Jak bvudete delat sloupky, tak do nich zazdete jeste Icko na stojato. To ale neapred dostatecne zapustte do zeme/betonu. A na zdi nohare mozna udelat venec a nejakou strisku. Venec na zpevneni a zakryti proti vode, jinak to zacne odchazet.

spaw*
hodnocení

Samozřejmě nahoře chci udělat něco x vodě. (mám nějaké staré tašky z původní střechy).

spaw*
hodnocení

0x

Sloupky stojí, nakonec jsem íčko nedával, je to podstatně lepší.

Co takhle vylít betonem cca metr vysoko, udělat takový sokl, jak je vidět na 2. fotografii je to mokré, protože z druhé strany je hlína do výšky cca metru? (musel bych to zakopávat do země? nebo jen vylít z urovně země?).

Pomohlo by to?

Potom bych to odkopal z druhé strany a udělal vertikálně izolaci x vodě.

spaw*
hodnocení

0x

Zdravím, tak jsem s tou zdí trochu pohnul a potřeboval bych prosím radu. Nakonec jsem to odkopal ze strany jak je fotka na základ, a do cca 80 cm udělal bet. sokl. Ten bych chtěl obložit dřevem, které přimontuji na nějaké laťky samozřejmě tam dám parapet. Zeď už jen vyštukuji a natřu, ale potřeboval bych prosím poradit, jak mám připevnit staré střešní tašky na vršek zdi, myslel jsem, že:

přivrtám na vršek zdi střešní latě (abych měl nějaký sklon) a jak přidělám staré letky na ty latě?

Děkuji

Oprava, zpevnění venkovní zdi #2
zwiki*

Zdravím.Stačilo by podle mě vršek dát maltou do sklonu ,na to položit tašky.Nahoře bych už nevrtal do cihel,kvůli stabilitě cihel.Soklík stačí dát do sklonu cementovou kaší a vyhladit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]