Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnani podkladu pod osb

Od: martinstosek odpovědí: 6 změna:
Dobrý den mám dřevěnou prkennou podlahu. Vrzala sesrouboval sem ji s trámy a ted potřebuji položit OSB desky jako final ale mám ještě 4cm do čiste podlahy a potrebuji srovnat podklad. Na prknech jsou místy i 0,5cm/2m vodovahy rozdil ve výšce. Jaký je nejlepší nejjednodušší postup srovnání podlahy a skladby k finálnímu OSB? Děkuji za odpověď :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danecekdan*
hodnocení

0x

Nejjednodušší způsob je brousit a brousit, anebo pak vytrhat prkna a vylít betonem. Každopádně bych pod OSB ještě položil molitanové desky nebo pásy. Trochu pomohou s vyrovnáním a hlavně i trochu zateplý podlahu.

martinstosek
hodnocení

Děkuji za odpoved, ale brousit a brousit to bych se z toho zbláznil. Nelze pro vyrovnání položit pod OSB nějaké listy a ty dobrousit do roviny nebo jen penu? A nebo při lepit OSB a tím dorovnat rovinu při lepení.

fribble*
hodnocení

0x

Máš-li do final.výšky ještě 4cm, nejjednodušší bych viděl rošt z latí položený na současných prknech, v místech trámů vyklínkovat do vodováhy a položit OSB. Vata něbo molitan tomu pomohou - teplo, kročejový hluk atd.

aaaaaa*
hodnocení

0x

nevím, zda molitan vyrovná podlahu, osb ho jen zmáčkne přesně podle podkladu, o zateplení bych moc nemluvil.

S ohledem na to, že jsou k dispouici jen 4 cm, nevidím ani laťové řešení jak oto pravé, to by šlo spíše o latičky 0-2 cm, vyhrát si s tím, klínkovat.

Podobnou, spíš horší situaci hodlám řešit liaporem. Na půdě mám fošny, prkna, jsou přes sebe, tedy nerovnosti 2-4 cm a to samé plošně. Při velkém poskakování uprostřed se podlaha houpe, ale to trámy na 5 m prostě udělají. Rady mám, vytrhat, příložky, nové fošny. Přijde mi to zbytečné lopotit se s cca 5 m3 fošen dolů, pak zase nové nahoru.

Udělám to tedy tak, že stávající na místech kde vržou nebo se hýbou prošroubuji 5x80 vruty k trámům, na to dám karton (to aby liapor neprotekl do dutin) rozhrnu liapor do roviny, na něj izolaci isover T-P 25 mm a na to SDK podlahu (nebo SDV dle Jabraky) a finálku.

Nerovnosti které tam nyní jsou přeplátováním fošen (částečně asi zasáhne do liaporu) využiji pro rozvod topení k radiátorům.

Vyrovnani podkladu pod osb

jirkamx*
hodnocení

0x

Liapor by byl na to vhodný.Taky sem s tím vyrovnával podlahu.pokud se jedná o vrstvu 4cm,tak spotřeba nebude tak velká a ani rošt nebude třeba.Akorát dávat pozor při kladení osb,kuličky se dostávaj do drážky.Jinak mrkněte na stránku výrobce,vše tam mají skvěle popsáno,

vasek83

Také souhlasím jedině s Liapor, je to nejrychlejší a nejúčinnější. Krásně lze srovnat jen pomocí CD profilů například do krásné roviny. Vytrhat, příložky, brousit to je nesmysl.. Jen má zkušenost - lepší než osb (opravdu je problém s kuličkami v drážce - musíte být VELMI opatrný při skládání, jinak P+R nepřímáčknete) je ta systémová deska co mají všude na videu, 5 cm překlad vrstev a tenhle problém nemůže vzniknout.. ale kdo si chce hrát s osb ;o)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kročejový hluk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]