Ahoj všem, mám problém se zatékáním vody při intenzivních deštích a v zimě do prostoru verandy protože nad ní je balkon. Dříve byl celý oplechován pozinkem a po cca 40 letech už byl plech tak zrezlý a děravý, že jsem byl nucen opláštění sundat. Podlaha je nyní betonová litá, zapenetrovaná a natřená nátěrem, ale to je nedostatečné a vydrželo to jen 4 roky. Můžete mi poradit jestli je vhodná nějaká dlažba a hlavně čím ji přilepit? a zatěsnit?..děkuji za pomoc...
dlažbu na balkoně položit na beton a pokuď máš málo místa tak přilepit tím co je na to určené a u domu je potřeba dát oplechováné a taktéš pro odvod vody po dešti...
Asi je už pozdě, ale možná by bylo lepší nahradit pozink mědí a pak teprve udělat podkladový beton a následně dlažbu.
p.d.
Děkuji za užitečné názory. Není podle mého však nikdy pozdě a to snad ani na tu politiku ne. Myslel jsem dlažbu přilepit nějakým lepidlem vhodným pro tento účel a pokud by bylo lepidlo stále trochu pružné tak by se tam asi voda dostat neměla. Jde mi jen o to jestli, když bych to přilepil (jaký typ lepidla?) rovnou na ten beton popř. něčím ještě naimpregnovaný, tak jestli by to třeba časem nepopraskalo apod. Nebo mám kvůli zatékání ten balkon celej zazdít a zastřešit? (radikální řešení - jako u politiků)
Díky za Vaši pomoc a radu (vhodnou)
tesyk*
Inu, takový zastřešený balkón, třeba lehkým průsvitným, či zakaleným trapézem, má taky něco do sebe. To se to potom vysmívá bouřce při posezení u kávičky, doutník v ruce a kolem všude voda...
al bunda*
Existuje a je na trhu asfaltové lepidlo na dlažbu právě pro tento účel.
To je děsnej malér - jak už do baráku jednou začne téci, nespraví to žádné záplatování a je třeba věc pojednat opravdu zgruntu. Asi bude nutné beton odstranit až k vodoizolaci a tu buď opravit nebo ( a to by bylo rozumnější ) vyměnit také. A je nutné, aby byla vytažena nad plánovanou podlahu alespoň 150mm. Pak znovu položit betonový potěr a pak dlažbu. Je nutné velmi dbát na kvalitu spárování a volit opravdu perfektní hmotu - já jsem použil Sikaflex - 11FC. Je velmi důležité dbát na dokonalé utěsnění všech hran terasy, protože zimní tání a opětné mrznutí dokáže věci opravdu nevídané. Asi jsem nepotěšil, ale je to nejlepší cesta, pokud se se stejným problémem nechcete setkat za pár let znova... Jo, a od té doby, co jsem si to vyzkoušel na svém domě (dva balkony + terasa), pravidelně odhrabuji sníh.
Tesykova myšlenka ale taky není k zahození... ale není to tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo.
al bunda, přiznejte se. Že nemáte balkon či terasu? Nic ve zlém...
Všechny zdravím, p. d. přeji zdárné řešení problému.
p.d.
To:Strejc, no to vidím jako velký problém, protože tam je jenom ten beton a zespodu verandy omítnutej! v.r. 1958 nebo tak nějak, když se ten dům stavěl..tak to asi nebyla žádná vodoizolace, peněz rodiče taky moc neměli a tak tam bylo jen oplechování a vydrželo to skoro až do teď!. To býval beton a v neposlední řadě asi taky dobrá práce...kdybych teď sundal ten beton..nemám podlahu ani strop?! Proto jsem se ptal co mám dát na ten beton za dlažbu a čím ji přilepit aby to vydrželo...ale jak tak vidím bude nejlepší tam dát zase pozink plech když vydržel cca 45 let tak, když vydrží zase takhle dlouho tak už mi to asi ani vadit potom nebude. Jinak oplechování krajů balkonu a okap tam samozřejmě mám.. (jen uprostřed je jen ten nátěr co vydržel jen chvilku)..
p.d.
Ještě jsem zapomněl, že zvyšovat vrstvu na stávajícím betoně moc nemůžu (dlažba je jen tak tak) , protože kolem je už zábradlí a také vchodové dveře by pak nešly otevřít..a kvůli blbýmu balkónu nepřestavím přece celej barák...
To je pecka... Vždyť tam musel být strop mokrý každou zimu, pokud se dole dostalo teplo z domu..! Co teda chcete, člověče dělat? Tak to zase zaklopte nějakým plechem, zkuste pod něj dát alespoň nějakou tepelnou izolaci, ať vám na stropě nekodenzují páry... A to v zimě, když máte nad hlavou metr sněhu chodíte ven oknem? To nemáte strach, že vám to spadne na hlavu? Zkuste oslovit nějakého statika... Pak se tu zas stavte. Nebo bydlíte někde na jihu? Třeba v Mikulově...? Tam toho sněhu moc nebývá... Nic ve zlém, ale je to fakt drsný...
p.d.
To:Strejc, no začalo tam zatékat až před těma 4 rokama a letos v zime se udělal flek asi 40cm..před tím nikdy a že bych měl nějakej problém s párama a vlhkým zdivem to nikdy...jo tak to nevím jak to táta stavěl ..bohužel se ho už nezeptám...no nebudu to lámat přes koleno..něco zase na to naplácám a bude ...a navíc bylo to zapenetrovaný a natřený tak nevím proč by tam mělo zatékat... pokud tam byl plech 45 let a bylo to OK (beton je tak tvrdej, že nejde ani odseknout)..tak co by mi asi na to tak statik řekl?...jinak sníh se co pamatuju odklízel když tam bylo aspoň 30 cm..jinak to nemělo cenu tam přece lézt..
al bunda*
Zdravím pane kolego. Nic ve zlém - mám terasu. A opravdu jsem ji nemohl o 15 centimetrů zvednout. Asfaltový tmel jsem použil jako izolační vrstvu - dlažba se s ním na větších plochách nelepí zrovna ideálně, zejména proto, že normálním lepidlem ještě drobné nerovnostli lze srovnat. Výsledný efekt ale není až tak špatný.
Nemám v úmyslu se s Vámi hádat. Nutíte mě dělat reklamu, ten tmel se jmenuje Vlysex a vyrábí ho Paramo.
Hm, asi jsem se špatně vyjádřil. Samozřejmě že ne! zvedat plochu terasy! Mluvil jsem o vodoizolaci, která musí být ukončena (prostě vytažena u stěny, nevím jak to jasněji specifikovat) zákonitě nad plochou, na kterou prší či padá sníh.
A ten Vlysex z Parama, ona se tím dříve opravdu lepila tzv. teraso dlažba na balkonech, to jo. Jinak již z názvu je patrno, že tato hmota byla určena pro dřevěné parkety (vlysy)... Ona má jednu velice zásadní nevýhodu - pokud na plochu svítí sluníčko, časem začne různými škvírami vytékat ven a do vzniklých dutin se dostává vlhkost, která časem začne v mrazech dělat velikou neplechu. Vím to z vlastní zkušenosti - původně jsem měl takto provedeny již v minulosti zmíněné plochy.
Pokud jste nabyl dojmu, že mám tendenci k hádání, zmýlil jste se , co se týká reklamy - asi by bylo celkem na nic, kdybych použil termínu jednoho nejmenovaného lepícího tmelu. Zdravím vás a nenechte si kazit náladu prkotinami strejc
al bunda*
V pohodě.
Skvělý den
obe
Dovolte, abych i ja přispěl svou měrou k řešení. Balkóny a terasy jsou velmi problémové místa. Proto je třeba to řešit zcela indiválně pro každý balkón či terasu. Z toho, co jsem zde zaz, se jedná o balkón umístěny nad verandou, která je obývaná, jimž se dostáváme k tomu, že se jedná o terasu. Jednotlivé skladby jsou koncipovány s příhlédnutím k dlouhodobé životnosti a fungujicímu systému. Pokud chcete řešit jenom přilepení dlažby, tak je to systémově špatně. Nicméně, kdyby jste to chtěl řešit správně, kontaktujte mne mail. S pozdravem
p.d.
Ahoj všem, jelikož to dost dlouho vydrželo tak jak to je jen s tím natíráním tak z důvodu finančních problémů (komíny, oprava střechy) zůstanu ještě letos u nátěrů..napustím to více a bude. Až budou finance a více času tak se to bude řešit dál, ale ted není ani jedno ani druhé abych se s tím sr... Vydrželo to cca 50 let tak to ještě tak vydrží..nátěr mi na 1 zimu stačí to mám vyzkoušené. A je po diskuzi..!
Hele, a co si vlastně teda chtěl vědět? S takovýmhle myšlením moc daleko nedojdeš.To je jak s pytlíkem čaje, dyž byl dobrej ten čaj jednou, bude dobrej i popadesátý Asi jsi měl mezi P a D vložit místo tečky R. Bůh tě ochraňuj!
Taky nedělám reklamu! Ale když nám opravovali terasy, tak na hydroizolaci použili Lepenku v kýblu (to se tak jmenuje) - nedělám si srandu! dodává Hasoft hasoft.cz/... (nemám s nima nic společnýho!) a dlaždice lepili normálním lepidlem na dlaždice (pro venkovní použití). Jen bych doporučil dát tam ten novej plech (tam, kde byl), jak doporučuje Strejda a u zdí ho vytáhnout nejméně 15cm nad budoucí dlaždice. Jde o to, že se sníh nafouká a u zdí se rozehřeje a vlhko se může dostat až pod izolaci a když prší, tak déšť odstřikuje.
... a nechat si to betonové torzo nechat spadnout na hlavu...
p.d.
Udělám renovaci, ale s popsaným postupem to vyjde tak na 10 000 Kč a ted nejsou... Nátěr vyjde cca na 500 Kč a vydrží obvykle 2 roky...až prostě na to bude tak se to udělá.. dělat ze starého nový nebudu to to můžu rovnou zbourat a bude taky pokoj. 50 let bez problémů a teď se to bude dělat jinak? Nátěr letos a obkládačky příští rok protože výdaje na výše uvedené převýšily rozpočet a na balkon prostě není..tak počká..krást kvůli tomu nebudu.. jinak díky moc za rady - možná se k nim v příštím roce vrátím..
tesyk*
Nu dobrá, tak se namísto v koupací čepici, bude koupat v přilbě.
Volil bych ocelový skafandr a pro jistotu bych nechal přistavit bagr a pátracího psa...
tesyk*
Pes se utopí..., specielní pátrací rybičky jsou třeba. Můžu dodat. Ruším akvárium a ty potvory vypátrají snadno každou tlející mršinu. (jestli je to k smíchu, tak, jestli né, tak)
Asi jsi choval pirani Hele, bacha na admina, je dneska nějak v ráži. Nemohl bys mu tam poslat pár těch svých dravců... i s vodou... ta by ho trochu ochladila a vokousaný palce na nohou snad přivedly k rozumu...
zwiki*
strejc ty by jsi mohl přispívat svýma glosama do satirického časopisu,tebe ja tady škoda
Hehe, zwiki, už na tom pracuju a hledám někoho, kdo by mi píchnul s pravopisem. Nevzal bys to? Začali bychom s titulkem Adminovy úlety - to je z historie posledních dvou týdnů... Jestli jsi pro, dej mi vědět na můj mail (jak měl ve zvyku psát al bunda, než mu byla tato možnost uzmuta - možná to ještě ani neví).
al bunda*
Vím, ale stejně od té doby se nedělo nic, kvůli čemu bych kohokoli pozval na mejl. A teď už to není ani důležité.
Jinak pro tyhle vtipné poznámky je spíše bazina.cz. To Vás těch mínus deset bodů až tak vytočilo?
Ahoj.Dlažba by byla také řešení.Je potřeba hlavně aby beton mněl spad,pak napenetrovat beton potahnout tekutou lepenkou,do rohu dát pásek je to pogumovaná tkanina ,dává se to pod dlažbu všechno se to dá koupit v obchodě s obklady.Dlažbu nalepit hlavně na Flexibilní lepidlo nešetřit na něm ,jsou za 250 a také za 400 kč.Taky v obkladech nebo ve stavebninách.
zdenek*
Mam podobny problem s dlazbou na balkone. Pred 4lety jsem z duvodu zatekani nechal udelat soukromou firmou dlazbu novou,avsak po letosni zime se dlazba na nekolika mistech opet uvolnila a vypada to,ze zatekat bude znovu. Uvazoval jsem o tom,ze ho necham zasklit(zimni zahradu), nechal jsem si udelat rozpocet, avsak caska 200000 se mi zda moc.Muze mi nekdo poradit co s nim? dekuji, Zdenek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.