Nejste přihlášen/a.
Zdravím, na stropě (je tam traverza) nám upadl kus omítky (o šířce 10 cm a hloubce 1-2 cm) a při poklepání jsem zjistil, že celý pás musím sundat.
Jak postupovat při opravě? Mamka mi říkala, že když to posledně opravovali, tak jim na tu traverzu šla malta špatně nanášet - špatně držela.
Co natáhnout jako spodní vrstvu např. stěrku a až pak na ní maltu kvůli lepší přilnavosti? A až malta zaschne, tak opět stěrkou vyrovnat do roviny?
Díky moc
Použij na to flexibilní stavební lepidlo(na obklady).Ostrou špachtí to seškrábni do ztracena.Po zatvrdnutí to chce zabrousit do hladka a vyhladit finální stěrkou.Po zaschnutí a drobném přebroušení to lze vymalovat.
JABRAKA
Doma se mi válí lepidlo Weber set special, kterým jsem lepil břidlici. Je možno použít to? Nejsem si jistý, jestli je flexibilní...
Určitě se dá použít také.Pokud chceš zlepšit přilnavost,stačí přidat při rozdělání do vody nějaký plastifikátor,třeba penetrační roztok.Nebo kontaktní můstek.
JABRAKA
Můžeš mi kdyžtak doporučit nějaké cenově přijatelné lepidlo? Pokud teda to co mám nejde použít. Díky
Důvodem toho, že vám malta na té traverze nedrží je to, že je tam jen malá vrstva omítky a ta traverza pod tou omítkou koroduje a pak ta koroze odpadne i s tou omítkou (korozi zamezíte až větší vrstvou omítky, tuším že minimálně 5cm a víc).
Opravu bych doporučil udělat následujícím způsobem. Rozšířit otlučenou část omítky o 1 - 2cm na každou stranu od traverzy, vzít pruh pletiva, kterému se říká "rabicové" (rabicka) - v nouzi by stačilo i tzv. králičí pletivo - dostatečně dlouhými hřebíčky ho hustě přitlouct do omítky napnuté přes traverzu (tu traverzu s tím pletivem vlastně překrýt) a pak naomítat, zarovnat a zaštukovat.
Pletivo nesmí být upevněné tak, aby bylo těsně pod povrchem omítky - projevilo by se to rezavými fleky na omítce.
Pokud budete chtí použít jakéholi moderní lepidlo, tak aby vám tod drželo delší dobu, musíte veškerou zkorodovanou vrstvu na traverze zcela odstranit až na čistý kov.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.