Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoje sádrokartonových desek

Od: ttachy® odpovědí: 19 změna:

DObry den. Firma mi prave snizuje strop sadrokartonem. Myslel jsem, ze se na spoje dava sitovina, oni tam ovsem davaji jen nejakou bilou pasku, kterou presadruji. Bojim se aby mi za chvili strop nezacal ve spojich praskat. Je bezne, ze se tam sitovina nedava? Diky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Desky se k sobě skládají tak,že prohloubené okraje tvoří dvoumilimetrový žlábek,široký asi 7 cm.Do toho se vloží armovací páska,která se přesádruje.Ta páska je opět ze skelné tkaniny,takže spoj dokonale zpevní.I po zabroušení zůstane pod sádrou.

JABRAKA

hodnocení

Myslim, ze tam davali jen tuhle pasku: stavebniny.baushop.cz/... akorad nevim jakou sirku

jabraka*

Přesně tato páska,je to jednotná šířka.Pokud se pracuje na stropě,je lepší ta samolepicí ale osobně si myslím,že je lepší použít obyčejnou a vmačknout ji přímo do sádry.lépe se s tou sádrou spojí.

JABRAKA

ivanplzen*
hodnocení

0x

Ano páska je dostačujcí.:)

filippek
hodnocení

0x

Je to jak píše Jabraka, vše je v pořádku, jedná se o skelnou pásku, která se na toto běžně používá a plní stejnou funkci jako ta síťka.

hodnocení

OK. Snad to nepopraska. Dekuju vsem za reakce

sanyo*
hodnocení

0x

Nechci zbytečně jitřit úvahy a stavební postupy, ale dělal jsem si doma sádrokartonové stěny a zejména stropy na synovo RD a i u mně v podkroví, u syna jsem dělal stropy i přímo na půdě, kde je sedlová střecha, tedy sádroše kousek pod střechou. Mohu Vám říct, že jsme si to dělali sámi se svým selským rozumem, odhaduji že stropy celková plocha cca 250 m2. Na žádném spoji jsem nedal ani centimetr pásky, všechno přímo na desku, máme to cca5 resp. 2 roky, přijďte se podívat -.nic nepraská. Vše záleží na tom, jak se udělá kostra a jaké jsou podkladní materiály! V tom je princip a podstata.

a taky jaká tmel se použije. Knauf nemusí mít vždy pásky.

jabraka*

Milan už nedokončil charakteristiku tmelů,používaných bez vyztužovací pásky.Obsahují vlákna,která tuto armaturu nahrazují.

Kamaráde Jardo, děkuji za doplnění.

gogofm*

Prominte ,ale páska musí být a je uplně jedno jestli skelná nebo mřížkova.Máte asi zázračný dům.Doporučoval bych vám pozváni odborníku z Rigips a Knauf aby se vám na to podívali a možná ako patennt na tom jěště vydělate.Dělám SDK 10 let no stímhle jsem se nesetkal.

Na školení Knaufu nás školili jinak, ale klidně tu pásku tam dejte. Já ji dávat nebudu nadále a spoje mě nepraskají.

gogofm*

No asi mám mezeri budu muset na školení .NO je fakt ,že jsem zjistil ,že po novem a s jiným tmelem to jde,ale ja ji tam stejne budu dávat.

jabraka*

Gogo,Nic ve zlém,ale jsem ten obrázek získal od knaufu,mohu ještě doplnit i fotky,jsou na této stránce uveřejněny.Neboj,už jsme také nějaký sádroš pokládali.Jakpak při své praxi spojuješ spoje,kde ti nevyjdou k sobě oba žlábky?Musel bys tam udělat bouli.A že to děláš 10 let,ještě neznamená, že tě nečeká spousta novinek a překvapení!Vím,že se používají různé kombinace technologií,všechny postupy jsou ve vývoji.

JABRAKA

gogofm*

Jasně v pohodě ,technologie a materiály jdou hrozně rýchle dopředu a člověk to nestíha vychytat.*cteni*

gogofm*
hodnocení

0x

Nemusíte se vůbec ničeho bát vše je v naprostom pořádku.Sadrokartonáři ji používaji proto ,protože se líp brousi a nemusí se tolik přetmelovat jako mřížka.

edas*

Chtěl jsem se zeptat, desky Rigips mají tu podélnou hranu PRO, kratší je kolmo seříznutá... je nutné tu kratší stranu nějak zkosit při pokládce SDK?

gogofm*

Je,aby tmel držel na větší ploše.Na obr.jeto myslím vidět

doplněno 12.02.09 11:37:

Některé SDK desky mají už skosené hrany od výrobce.

Spoje sádrokartonových desek

gogofme,dobrá odpověď, doplním pro ostaní, že všechny spoje pro sádrování musí mít "straženou " hranu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]