Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přátelé a kolegové,
snažím se to dohledat na internetu, ale zrovna dnes se mi nějak nedaří, nejspíše nevím, jak přesně dotaz formulovat a jaká použít klíčová slova, tak se zeptám Vás.
Moje otázka je jednoduchá - dá se před koupí nemovitosti (bez RK) nějak zjistit a ujistit, že v domě není nikdo trvale hlášen? Pokud ano, kde, jak?
Děkuji, Askmenow
Ano, dojdete na matriku. Nebo já to v Pardubicích zjistit na technických službách.
K čemu to potřebujete vědět? Trvalý pobyt je jen administrativní zápis.
Ještě takhle, možná jsem se špatně vyjádřila, jde mi o trvalé bydliště.
Jde mi prostě o to, aby člověk nekoupil nemovitost, kd eje někdo hlášen, a později z toho nevznikly nějaké problémy... co já vím, třeba s exekutory, nebo tak. (Skutečně s ev téhle problematice moc neorientuji, takže se asi ptám hloupě).
Trvalé bydliště je jen evidenční údajl, k ničemu neopravńuje, a tedy ani exekutora. Okamžitě po nabytí nemovitosti do vlastnictví, není pro Vás problém, si to jako majitel nemovitosti na úřadu zjistit, a případně vyvolat jednání o zrušení trvalého bydliště.
Spíš si pohlídejte, nejlépe vhodnou formulací ve smlouvě, že se neobjeví po koupi nemovitosti někdo s nájemní smlouvou na nemovitost, třeba na 100let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.