Nejste přihlášen/a.
Už rok používám indukční vařič, a stále jsem nespokojena. Zdá se mi totiž, že dno hrnce nebo pánve zahřívá jen středový bod na varné desce. Když smažím řízky na pánvi, uprostřed se připalují a na okrajích jsou syrové, olej ani nevře. Připadá mi to, jako že ty dva další kruhy jsou nefunkční. Nevím, jak zjistit jejich funkčnost. Nevíte někdo, jak to funguje? Když pánev stáhnu na okraje mimo nejmenší středový bod, deska se vypne.
Tak to bych řekl, že nefunguje správně, měl by zahřívat celkem rovnoměrně celé dno hrnce nebo pánve. Dělá to u všech hrnců, nebo jen u téhle pánve - může být, že má jen menší vodivivou vložku a zbytek dna není vodivý (či magnetický). Z jakého materiálu je ta pánev?
Dělá to u obou pánví, koupeny schválně pro indukci, je na nich i značka "vhodné pro indukci". Materiál nevím, ale drží na dně magnet. Uvnitř je keramika. Ale tentýž problém je u kastrolů, okamžitě se všechno pálí i na 80 stupních. Ještě to je v záruce. Sice bych to mohla odnést zpět do obchodu, ale na čem budu měsíc vařit? Cokoliv, co se vaří ve vodě, uvaří. Ale smažit nelze. Jinak děkuji všem za reakci, nečekala jsem je ani tak rychle.
Samozřejmě jsem si musela pořídit nové nádobí, vhodné pro indukci, střídám 2 pánve, jedna z Tescomy, obě vhodné pro indukci. Mají tlusté dno, které se nemůže zkřivit. Nevím, jestli mám reklamovat vařič. Jak se dá ověřit, jestli fungují všechny kruhy? Už jsem zkoušela Alobal, reaguje jen když je na středním nejmenším kruhu.
Taky mám indukci a to s těma řízkama (uprostřed pánve se pálí a na okrajích se skoro nedělají) se mi dělá u jedné pánve. Na smažení používám jinou, těžkou smaltovanou a je to ok. Chce to trošku laborovat s nádobím ...
Nedavno jsem se už naštvala a udělala jsem řízky v troubě všechny najednou a byla to paráda .
Kupte si litinovou klasickou pánev, na indukci nemá chybu. Pokud potřebujete k životu teflon, je třeba zjistit, která je vhodná, protože jak je uvedeno výše, velmi záleži na velikosti vložky z magnetického materiálu, pokud je malá, dělá to přesně to, co popisujete. Pánev musí být na indukci skutečně vhodná, bohužel nápisem od výrobce toto není zaručeno. Já na vaření používám obyčejné smaltované nádobí, je nejlepší. Na pokrmy, které se mohou připalovat, nepoužívejte nastavení teploty, ale regulaci výkonu! Nastavená teplota je dobrá tak na vodu s párky. P.S. na obalované řízky je nejlepší friťák
Děkuji, asi jste to trefil s tím výkonem, už to zkouším. Taky jsem vyhodila kvalitní hrnce a používám smalt, ale s těmi pánvemi to nevyšlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.