Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílení na staré vrstvy

Od: saman47* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, po čase potřebuji opět vymalovat v rod. domě, kde jsou už asi 3-4 vrstvy malby. Mám zkušenost, že při použití válečku se staré vrstvy nabalují na váleček. Slyšel jsem, že tomu zabrání penetrace, ale při jejím aplikování válečkem dojde taky asi k nalepování starých vrstev na váleček. Jde tomu nějak zabránit, nebo je nezbytné škrábat staré vrstvy? Jak to řešíte vy?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Malovani resim.tak,ze zdi nejprve "umyju" vodou s rozpustenym mydlem s jelejenm (mydlo napred povarit). Tim se odstrani.cast stare malby a zdi se odmasti. Umyvani delam stetkou, ale trochu vice mokrou a vice treba macet a menit vodu. Je z toho vice bordelu a uklizeni, ale ani po 10 vrstvach netreba skrabat.

hahanaj*
hodnocení

0x

moje zkušenost je ...oškrábat jen tak bude malba pěkná a kvalitní pak můžete v klidu přemalovávat

doplněno 08.05.13 12:29:

jasně že oškrábané stěny pak omýt, aby bylo vše hladké - pak děláme penetraci a malujeme

někomu se zdá zbytečné ale pokud je víc vrstev- je dobré oškrábat

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud si chci ušetřit práci se škrábáním staré malby,použiji nejprve jeden nátěr barvou,zředěnou více,než uvádí návod.Natírám rychle,nevracím se zpět na mokrá místa.Tento nátěr nechám uschnout co nejvíc a pokračuji definitivním nátěrem.Opět ho nechám zaschnout,pokud se někde oloupe spodek,seškrábnu oloupnuté místo špachtlí a finální stěrkou nanesu opravu.Opravená místa je nutno lehce obrousit brusnou síťkou a zlehka přebarvit.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

Pokud se checete vyhnout škrábání, zkuste kousek vymalovat štětkou, sám uvidíte, jestli malba bude držet nebo se začne odlupovat - pak by bylo oškrábání nutné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]