Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký se dává písek do betonu na podlahy?

Od: jolinka odpovědí: 4 změna:

Jaký typ písku (frakce) se dává do betonu, když potřebujeme udělat podlahu? Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud chceš hladší beton,použiješ jemnější písek.Pokud vyrovnáváš podlahu ve větší vrstvě,může být hrubší písek.V žádném případě ne hlinitý.Pokud je jemnější,má být víc cementu.My používáme pytlovaný,podle účelu.Nebude tak velký rozdíl v ceně proti ruční práci.

JABRAKA

hodnocení

0x

Jolinko, říční písek, se štěrkem.

Není podlaha jako podlaha, doporučuji přečíst toto: třeba zjistíte, proč dávat jar do betonu.

mct.cz/...

hodnocení

0x

podlahajako celekmá obvykle více betonovýc vrstev - spodní z hrubšího kameniva a vrchní z jemnějšího kameniva. Na to jemnější odhaduju písek frakce do2-3mm. Pojem podlaha je poněkud široký. Na povrchu se děláal dříve cementový potěr, možná se to dělá i dnes.

hodnocení

0x

No ,asi jak kde.Dělal jsem na melouchu u Práglu podkladák,objednal jsem celkem asi 4 kubíky,dva ráno dva po obědě.Dovezl včas ,první byl s kamenivem (tuším označení 16/30)prostě kameny velikosti kolem 5cm,rekalmoval jsem a bylo řečeno že je to normální podkladní beton (nevím,asi se tam takový dělá?) tak pro změnu druhá várka byla už trochu lepší,drť byla kolem 1,5cm. ale už stím šlo trochu dělat.U nás na betonárce jsem běžně řekl pískovej a zavlhlej! Když jsem se učil (pozemní stavby Gotwaldov) tak jsme používali z Tovačova tzv potěrák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]